Salata perfectă pentru iarnă

Astăzi vreau să vă corup! 🙂
Vreau de fapt sa va invat(daca nu stiti deja) cum sa faceti cea mai buna, mai sanatoasa si mai ieftina salata… salata perfecta pentru anotimpul rece. Este vorba de o salata de sfecla!
Da, stiu, si eu m-am lasat greu convinsa sa o incerc. Asta fiindca aveam niste amintiri neplacute cu saraca leguma, amintirea ciorbei cu sfecla pe care o facea mama si pe care nu voiam sa o mananc. Va asigur ca salata asta nu are nici o legatura cu gustul sfeclei din borsul mamei.
Daca as putea v-as chema pe toti sa o gustati doar ca sa va conving cat de de buna.
Eu am mancat prima data aceasta salata la un restaurant, am gustat-o la insistentele sotului si bine am facut. Am intrebat bucatarul cum o face si de atunci o avem mereu in frigider.
Nu mai pierd timpul explicandu-va ce vitamine are, multe! Asta nu poate fi decat de bine mai ales ca va asigur ca o sa le placa si puilor vostri, mai ales fetitelor ca doar e roz!
Ce mai e super la salata asta este ca o gatim o data pe saptamana si apoi o tinem in borcanase in frigider asigurandu-ne astfel ca pana saptamana viitoare avem cu ce sa alternam celebrele muraturi. In plus e o salata fresh, usoara, care poate fi combinata atat cu carne de pasare, vita sau porc, dar si cu peste. E potrivita si cu garniturile din cartofi dar si cele din orez.
Deci:
2 kg de sfecla de dimensiuni medii(costa in jur de 1 leu kg), zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper. ATÂT!
Cum:
Spalam bine sfecla, o punem intr-o tava si o dam la cuptor la temperatura maxima pentru 40-50 minute. Eu fac de obicei cand avem si o fripturica in cuptor, ca sa nu spuneti ca merge cuptorul doar pentru niste sfecla. 🙂
Sunt gata cand le putem intepe usor cu o furculita.
Apoi le curatam de coaja, le dam prin razatoare, adaugam sare, piper si zeama de lamaie si la frigider cu ea.

Important:
Salata e buna doar rece! E buna doar rasa, nu taiata cubulete! E buna doar coapta, nu fiarta!
Din 2 kg de salata vor iesi cam 3 portii serioase pentru 3 mese… doar o papam cu ceva. Salata pusa in borcane bine inchise isi pastreaza gustul bun timp de o saptamana.

Daca sunteti fan otet puteti inlocui lamaia cu otetul! Daca va place hreanul puteti adauga hrean ras. Daca vreti sa variati puteti adauga (cand luati masa) un morcov ras si cateva nuci si aveti o noua salata delicioasa!

Stiu ca pare ca parca am inventat roata, scuze daca e asa! Doar incerc sa va conving ca salata de sfecla e buna!

… Si mai e si roz! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *