Partea plina(ochi) a paharului

Aud in jurul meu tot felul de cazuri care mai de care mai triste legate de naștere, de copii… asta ma face sa ma simt o norocoasa. Norocoasa fiindcă am avut doua sarcini si doua nașteri fara probleme, totul a mers ca la carte. La primul bebe chiar am nascut exact in ziua probabila a nașterii calculata de medic… avem un copil punctual!
Am născut natural de ambele dăți, intr-un spital privat, cu un medic de exceptie – Dna. Dr. Cacicovschi Cristina – nu mi s-a sugerat cezariana cum mai aud ca se practica prin alte părți. Sincera sa fiu asa mi-am dorit sa nasc, natural, cred cu tarie ca suntem creati astfel incat sa putem da nastere puilor fara probleme, insa daca, din anumite motive obiective, ar fi trebuit sa fac cezariana nu as fi refuzat. Nu-i un capat de tara, daca ar fi trebuit sa fiu operata pentru siguranța mea sau a copiilor, as fi acceptat! La fel nu inteleg nebunia asta cu alaptatul, desi mi-am alaptat ambele fetite exclusiv si un an de zile chiar si concomitent pe amandoua, dar nu cred ca e vreo tragedie daca mami nu are laptic… nu e chiar atat de important. Bebe se bucura de caldura bratelor lui mami, de surasul ei, de mirosul si vorba lui mami chiar daca mami ii ofera biberonul nu neaparat sanul. Conteaza iubirea, asta il hraneste cu adevarat!
Sunt atat de recunoascatoare ca totul a decurs fara probleme, medicului si Celui de Sus! Sunt o persoana extrem de sensibila si nu stiu cum as fi trecut peste vreo drama legata de sarcina sau nastere! Ma gandesc la asta in contextul dramelor pe care le-am citit in presa in ultima vreme si imi dau seama ca paharul meu e plin ochi cu apa minerala, nici un gol, nimic de care sa ma plang…stresul, grijile si frustrarile din viata mea sunt doar bulbuci efemeri care ies la suprafata si dispar! Goluri minuscule de care n-ar trebui sa ma cramponez nicidecum!
Uitati-va in jur doar ca sa realizati cat e de frumoasa viata voastra, chiar daca uneori va e greu! Eu o fac adesea cand mi se pare ca nu pot, nu ma descurc, cand sunt coplesita sau obosita, alti parinti tanjesc dupa „bulbucii” nostri!

MamiFlor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *