Crocobaurul momentului – tusea! Eroul momentului – Stodal!

Ai mei copii au fost raciti, urat tare de data asta! Si din cate mi-a spus pediatrul sunt foarte multi copii raciti, fiindca crocobaurul de data asta e unul contagios rau de tot!
Cum a inceput? Direct cu tuse la fetita mare, nimic inspaimantator, doar tuse asa nici seaca, nici productiva. Am mers la pediatru si el ne a dat vestea – e o viroza, una urata care se manifesta cu tuse, o tuse grava, asemanatoare tusei convulsive. Am primit sirop de tuse si incurajari cum ca va trece in 2-3 saptamani. Asa ca in cateva zile printesa mea tusea de statea cu caserola dupa ea fiindca tusea devenise foarte productiva si micuta elimina sputa la fiecare criza de tuse. Nu tusea incotinuu, facea cateva crize pe zi, fara alte simptome, nu a facut febra, nu era apatica, nu i a scazut pofta de mancare, doar tusea foarte urat. Cea mica inca nu avea nimic.
Dupa o saptamana ne-am speriat de faptul ca nu i trecea, ne am intors la pediatru si am primit alt sirop de tuse, prendinson, un bronhodilatator si un antibiotic. Desi nu suntem fani medicamentatiei puternice i-am dat fiindca fetita tusea atat de tare incat ne era frica sa nu se sufoce. Cea mica era inca ok!
Au trecut 3 zile de tratament si nici o imbunatatire. O cunostinta ne-a sfatuit sa ii dam Stodal, un sirop homeopat. Desi nu credem neaparat in homeopatie i-am dat fiindca stiam ca nu are efecte secundare. Inca din prima zi crizele au inceput sa se reduca insa erau la fel de intense. Una din ele chiar ne-a speriat asa de tare ca i am facut programare la un pneumolog(si rau am facut)!
Specialistul a consultat-o, a ascultat-o, i-a facut un EKG si un test de spirometrie si ne-a spus asa foarte direct ca puiul are astm! Vai, a cazut cerul peste noi! Nu stiam multe despre astm, dar suna grav! I-a recomandat niste analize, ne a prescris un tratament si ne-a sugerat sa venim la control peste 1 luna. Copilul a primit alt antibiotic, unul mai puternic, alt tip de prendinson si un spray pentru astmatici. Desi ne-a promis ca in 2-3 zile copilul nu va mai tusi deloc, asta nu s-a intamplat. Printesica a mai tusit cam 7 zile, cu spray si antibiotic si prendinson, apoi ca prin minune i-a trecut! Stiu ca o sa credeti ca i-a trecut de la reteta pneumologului, dar nu e asa! I-a trecut fiindca, asa cum mi-a spus pediatrul atat a tinut boala… dar ficatelul ei cred ca tipa de suparare! Intre timp au iesit analizele si IgE-ul e normal, deci sansele ca micuta sa aiba astm sunt mici. Cand i-am spus pediatrului ne-a zis ca nu am facut bine ca am mers la pneumolog. Pneumologii sunt obisnuiti cu plamanii adultilor asa ca atunci cand aud plamanii unui copil racit imediat il diagnosticheaza ca fiind astmatic, desi nu e asa!
Si cand credeam ca a iesit din nou soarele pe strada noastra am inceput sa tusesc si eu si mezina! Si fiindca ce luase puiul mare nu a facut minuni m-am hotarat sa iau si sa ii dau si piticei numai Stodal! Mie mi-a trecut in 3-4 zile, iar strumfuletului in 5-6 zile si desi am tusit si noi nu am facut niciodata crizele acelea urate pe care le-a facut puiuca mare. Cred ca daca i-as fi dat si ei Stodal din prima, fara alte siropuri de tuse nu ar fi devenit atat de productiva tusea ei.
Si uite asa am inceput sa cred in homeopatie, sau cel putin in Stodal…si nu, nu este reclama!

Sanatate la pitici
Si voua scumpe mamici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *