Când copilul nu mai doarme de prânz…

Sunt genul de persoana super organizata si asa e si familia mea, inclusiv cei mici. Mereu am tinut cont de programul lor, sa pape la 12 de pranz, sa fie la 13 in pat pentru somnicul de amiaza, la 19 cina si la 21 in pijamale. Chiar daca uneori era mai greu fiindca trebuia sa tinem cont de orele lor de masa si somn, totul a functionat perfect…pana vara aceasta. La un moment dat copilul cel mare nu a mai adormit la pranz… nimic anormal dealtfel, are aproape 6 ani, doarme de la 22 pana la 7 dimineata(8 sau chiar 9 in weekend si vacanta), suficient.
Doar ca, pe mine ma ajuta mult somnicul ei de pranz – uneori atipeam si eu 10-20 de minute, alte dati citeam ceva, scriam, gateam, calcam, imi facea unghiile, un dus sau foloseam aparatul de epilat cu pulsatii, etc. Faceam ceva singura si cel mai important – in liniste! Acum doarme doar cea mica, cea mare, teoretic se joaca in liniste… practic se joaca cu mine si, de cele mai multe ori o trezeste si pe cea mica! Stiu ca nu-i nimic rau in asta, doar ca inca nu m-am obisnuit fara „pauza” mea de la pranz. Era restartul meu ca sa functionez la capacitate maxima pana seara.
Stiu ca ma voi adapta la noul program, profit de timpul petrecut doar cu Natalie ca sa citim, sa facem o activitate creativa, sa gatim impreuna, sa stam de vorba, facem fise pentru scoala, dar… deja am trecut iar pe suplimente de magneziu ca sa nu adorm odata cu ele cand le las seara in pat fiindca efectiv la 21 sunt franta.
Pauza de la pranz imi odihnea trupul si mintea cat sa am energie sa petrec ceva timp si cu sotul, seara in pat, vazand un film, barfind despre ziua ce se incheie, facand „yoga”! Deja am 1 saptamana de cand derulez acelasi film la TV fiindca dupa 10 minute de cand pun capul pe perna adorm. Noroc ca ma trezesc de la sine pe la 6:30 si recuperam macar „yoga” si bem cafeaua impreuna inainte sa o luam de la capat fiecare cu haosul lui! 🙂
Stiu ca alta solutie decat „adaptarea” nu exista! Natalie e inca prea mica pentru after-school. Sa stea de la 8 pana la 18 in zarva unei clase de copii e prea mult pentru creierasul ei. Schimbarea gradinita-scoala(clasa 0) e suficienta deocamdata, mai ales ca s-a adaptat asa frumos si e tare incantata de clasa ei si de doamna invatatoare! Poate la anul incercam si after-school… pana atunci mami e de serviciu!

Obosita, dar cu zambetul pe buze,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *