Am luat-o hegheș, dar mi-a trecut!

Saptamana asta Natalie a implinit o luna de cand merge la școală. Toate bune si frumoase: nu am avut probleme de adaptare, doamna de invatatoare e asa draguta incat Natalie mi-a spus ca i se face dor de ea in weekend, clasa e perfecta, gradinita unde face clasa 0 m-a facut sa imi schimb mentalitatea despre invatamantul de stat(am sa o laud intr-un post ulterior fiindca chiar merita!), colegi frumosi, poezioare si lectii despre cum sa stam mereu cu spaticul drept sau cum sa ii facem mamei o bucurie spalandu-ne singurei farfurie… altfel spus totul roz cu sclipici si parfum de huba-buba pana la – pachețelul lui Nati.
Copii din clasa 0 papa in pauza ce le pune mami in cutiuta de mancare. Fetele mananca mereu acasa micul dejun. Am grija sa le intreb seara ce vor si sa ma trezesc nitel mai devreme ca sa le pregatesc papa-bun pentru prima masa a zilei, cea mica papa acolo si micul dejun, pranzul si gustarile, mai ramanea gustarea lui Nati pe care mie mi s-a pus pata. Da, parca am luat-o razna timp de o luna:
M-am apucat de facut produse de patiserie-cofetarie acasa. Dupa mintea mea entuziasmata de toata treaba asta cu scoala, gustarea copilului trebuia sa fie musai frumoasa si sanatoasa. Am copt cozonaci, pentru care am cojit nuci, cautat lamai si portocale bio, ca ce fel de cozonac e acela fara aroma de coaja de citrice bio?! Am facut briose pentru care am cautat unt bio si ciocolata fara chimicale. Am facut strudele pentru care mi-au trebuit mere bio. Am facut cornuri cu unt pentru care am stat cu alarma la ceas ca asa spunea „procedura” aluatului. Era sa uit de placinte pentru care am cumparat lapte, bio, cum altfel, pe care l-am lasat la prins si din care am facut branza. Mi-am trimis sotul in cautare de oua adevarate atat de des incat s-a speriat sursa noastra de oua bune gandindu-se ca trebuie sa-si sporeasca efectivul de producatoare de oute bio!
O gramada de bani si mai ales o gramada de timp irosit pentru o gustare! E drept, e foarte important ca ai nostri micuti sa pape doar ce e mai bun si mai potrivit varstei, dar sa ii privam pe ei de timp petrecut cu mami la joaca, citit, gugulit, pentru niste „bioșenii” zau ca nu se merita!
Ca sa nu mai zic ca odata casa inundata de miros de cozonac, briose sau cine stie ce checuri atat copii cat si noi am ajuns sa mancam prea mult dulce… si, sa fim cinstiti, oricat de bio ar fi ele, dulciurile multe nu ne fac bine!
Asa ca de saptamana asta cuptorul meu a luat pauza! Cumparam o data pe saptamana gustari variate si cat-de-cat sanatoase din comert si nu mai „suferim” toti doar ca sa umplem cutiuta lui Natalie cu bioșenii. Am cumparat rondele de orez sau grau si cacao de la Sanovita, am mai cumparat pachetele mici de Leibniz, cozonac bun de Gheorghieni, sandwish-uri cu paine si branzica(preferata lui Nati e Mozzarella de la Delaco) sau prosciutto crudo, batoane din cereale Organix, migdale/nuci, alaturi de un fruct. Inca suntem in cautare de alte bunatati asa ca daca mai stiti bunatati gata preparate si potrivite pentru pachetelul micilor scolari astept sugestiile voastre.

O zi relaxanta!
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *