Gripa mi-a îndeplinit un vis: ieri m-am dat jos din pat la 11!

De 6 ani de cand avem copii nu am mai prins ora 9 in pat, foarte rar chiar si ora 8… copii mei sunt matinali si asa am devenit si eu! Dar, trebuie sa recunosc ca tanjesc dupa ceva leneveala in pat dimineata.
Sambata seara mi-am dat seama ca am gripa: frisoane, durere in gat, febra. Noaptea a trecut ea cum a trecut, dar dimineata cand m-a strigat gandacelul mic mi-am dat seama ca nici nu ma pot ridica din pat, aveam febra si o durere crunta de „tot”… fiecare bucatica de carne de pe trup ma durea asa ca i-am spus sotului ca trebuie sa se ocupe el de copii!
Fetele au inteles ca mami e racita si mai sta putin in pat asa ca si-au petrecut dimineata cu tati… si parca au fost mai linistite ca niciodata fiindca am reusit sa adorm de cateva ori. Au fost si cateva intreruperi, dar au fost haioase, asa ca nu m-am suparat:
Tati ma intreaba la un moment data daca nu poate sa iasa sa cumpere cafea.
– Dar de ce sa cumperi? De ce nu faci?
– Nu stiu cum functioneaza aparatul!
– Iti explic eu, nu e greu: uite asa si asa si asa…
– ok!
Dupa 20 min:
– E normal sa dureze atata?
– Adica?
– Nu curge cafeaua!
M-am tarat pana in bucatarie si am constatat ca dragutul meu a pus apa in spatiul pentru espresso dar a apasat butonul de Latte…:))
M-am intors inapoi in pat! Minunile au mai venit de cateva ori sa verifice daca mai am febra, daca nu mi-a trecut, daca isi pot aduce jucariile sa se joace in pat cu mine. Eu adormeam la loc dupa fiecare conversatie cu ele si am tot dormit pana la 11 cand m-a trezit o „bomba”! „Bomba” lui Amelie…asa spunem noi cand face Ami treaba mare!
– Iubi?
– Da!
– Ami a facut o bomba!
– Bine!
– N-am curaj sa intru!
(sotul meu are o problema cu „bombele”, asa ca nu a schimbat nici un pempers si nu a stres nici un curut de cand avem puii…il inteleg, nu ma derajeaza, fiecare cu gazele lui… am stabilit ca el o sa se ocupe de partea cu voma cand vor incepe sa mearga in club!:)
Asa ca la ora 11 fara 5 minute m-am dat jos, m-am dus la baie unde m-am trezit de tot… de la bomba lui Ami!
Intre timp ibuprofenul si-a facut treaba asa ca mi-am baut cafeaua si am iesit afara… era atat de cald si frumos ca nu puteam sa nu ne jucam putin la aer!
Azi sunt bine, m-am trezit la 6, vechiul 7… poate peste alti 6 ani voi repeta experienta! :))

Sanatosi si somnorosi,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *