Am făcut gimnastică, pardon, am dus copii la școală!

Ce este Mami-gym? E un sport pe care toate mamicile, care au de dus copii la cresa, gradi sau scoala, il practica dimineata – Mami-Gym! Ca sa nu se mai zica lumea ca mamicile nu fac sport!
Mami-Gym e o combinatie de zumba cu fitness si mult cardio. Cineva ar trebui sa breveteze treaba asta, iar mamicile sa poata primi o diploma pentru consecventa,perseverenta si super rezultate. In ce se masoara rezultatele? Cum in ce – in cate zile dintr-un an scolar copii/copilul ajunge la timp la ore, cu pachetel adecvat in rucsac, coditele impletite si rochita/camasa calcata!
Alarma mea suna la 7 fara 10, in 10 minute le pregatesc ceva pentru micul dejun – intreb de-cu-seara care si ce vrea ca sa nu am surprize dimineata, cu toate astea tot am surprize dimineata cand fiecare nu mai vrea ce mi-a zis, ci altceva sau ceea are surioara, dar nu-i bai ca mami face oricum 2 portii! La 7 fix intru in dormitorul puilor si cu pupici si vorbe dulci ne spunem buna dimineata! Mergem la baie – cea micuta inca are nevoie de ajutor la spalat fata si dintii. Apoi ne mutam toate 3 in bucatarie unde ele papa si eu pregatesc scolaritei ceva pentru cutiuta de sandwich. Usor grabite, dar nu tare, ne intoarcem in camera unde incepe imbracatul. Pitica are nevoie de ajutorul meu, uneori tinuta nu e pe placul lor asa ca mai bagam nasul in dulap pentru alte rochite. Imbracatul celei mici ma face sa ard cateva calorii fiindca incep sa ii dau pijamaua jos intr-un capat al camerei si ajungem sa ne imbracam cu toate hainete in celalalt capat. Aproape suntem gata! Ba nu, amandoua sunt super ciufulite. Aduc trusa de aranjat freza, adica peria electrica(mezina e tare creata si doar cu peria electrica reusim sa ne descalcim carliontii) si cutia cu rite si coronite si incepem marea coafare! Aceasta etapa o pot asemana cu o proba de atletism cu stafeta, unde stafeta e o codita blonda care se vrea a fi impletita din mers alert spre amuzamentul omuletului si disperarea lui mami. Gata, suntem gata, e 7:30! Ba nu, mami e in pijama! Si mai am doar 5 minunte pentru spalat + imbracat. Noroc ca e iarna si pot ramane cu bluza de pijama pe sub pardesiu (s-a intamplat doar 1 data)! 🙂
Mai avem un hop(ca sa iesim din casa) – geci, caciulite, manusi, fulare, papuci – adica tot felul de genoflexiuni, fandari si aplecari, dar las ca vine vara si hopul de pe hol se rezolva doar la bagat piciorusele in sandale! 🙂
E 7:45 iesim pe usa, in 5 minute ajungem la gradi+scoala(noroc ca e in aceeasi locatie)! Pe drum mai practicam uneori ridicarea greutatii cand manutele mici si grăsuțe ale gandacelului mic cer in „brațică”!
E 7:50 intram pe usa gradinitei! Si aici o cursa contra cronometru intre cele 2 vestiare – dezbracat, schimbat papucei, pupat si imbratisat de cateva ori si predat invatatoarei/educatoarei – victorie!!!
Poate o sa sune ciudat, dar imi plac diminetile mele asa nebune, poate si fiindca dupa ce copii raman la gradi ma intorc acasa unde imi beau cafeau cu sotul si asta e unul din momentele mele favorite din timpul zilei.
Nu va intreb daca si la voi e la fel… asa e la toate mamicile!

Antrenata,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *