Fasoluța

Faceti cunostinta cu Fasoluta!
Fasoluta implineste astazi 6 zile si este plantuta lui Natalie. Trebuie neaparat sa faceti „experimentul” acesta cu copii, o sa fie foarte-foarte incantati sa transforme niste boabe banale de fasole intr-o planta verde, frumoasa, vie, care creste foarte repede.
Trebuie sa recunosc ca ideea nu imi apartine, a fost o „tema pentru acasa” data de invatatoarea lui Natalie. Reteta suna cam asa – un borcan, o mânuță de vata, 4-5 boabe de fasole si apa cat sa se umezeasca vata. Cand mi-a spus Nati ce are de facut am fost tare sceptica. Nici macar nu aveam fasole uscata in casa( a trecut ceva vreme de cand nu am mai fiert fasole – lipsa de timp), asa ca micuta m-a tarait pana la magazin sa ii cumpar fasole. Am gasit boabe mari, albe, uscate. Atat de uscate incat nu credeam ca pot „invia”! Nati a facut totul asa cum a invatat-o Doamna – a pus putina vata, apoi boabele de fasole, alta bucatica de vata si o un capac(de la petul de apa – aproximativ 1 lingurita) cu apa peste vata, apoi borcanasul magic a mers in camera ei la fereastra. In zilnic a verificat cu degetelul daca vata e umeda si cred ca am vazut o adaugand cate 1 lingurita de apa de cateva ori. La 2 zile deja se vedeau firisoare verzi prin vata! Natalie a fost foarte bucuroasa! Ne-a chemat pe toti sa vedem, si-a pus semn cu carioca pe mana ca sa nu uite sa ii povesteasca Doamnei, m-a pus sa sun pe toata lumea sa le povestesc cum a facut fasoluta ei un mugure verde. Peste alte doua zile prima frunzulita a razbit deasupra ghemului de vata. Iar astazi la 6 zile de cand a pus fasolele in borcan plantuta era deja foarte mare. Natalie e mai incantata decat a fost vreodata de alte „experimente”! I-a decorat borcanul cu un fir de lana si un ren si a stat cu planta pe langa ea toata ziua: a tinut-o in mana cat s-a uitat la desene animate, si-a asezat-o langa farfurie cat a mancat si a pus-o langa jucarii ca sa aiba figurinele lego „copac”.
Imi pare rau ca am fost sceptica. Maine dimineata tati trebuie sa scoata masina din garaj si sa o incalzeasca bine, ca sa putem merge 3 minute pana la scoala fara ca Fasoluta sa sufere din cauza gerului.
Sper ca peste cateva luni sa pot posta pe blog o reteta de fasole cu ciolan facuta cu fasole de la planta lui Natalie :))).

Mandra de Nati,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *