3, 2, 1Martie

Mamici suneteti gata?! Ati pregatit paharul de cafea, rucsacul incapator, creta si mingea? Ati sters paianjenii de pe carucior, trotineta sau role? Ati aruncat caciula si fularul? Eu da! Parca iarna asta a trecut mai greu ca niciodata! Mi-e atat de dor de stat pe afara, de barfit copii cu alte mamici in parc, de zambetul copiilor bucurosi ca au vazut o gargarita, de obrajii lor roz de la atata fugareala, de manutele lor pufoase si pline de nisip, iarba sau bete!
Pentru mine statul afara cu fetele e sinomim cu „distractie”! Daca ai 25 de ani si uterul nefolosit probabil ca suna patetic – cum adica sa te distrezi langa un tobogan? Ditractia adevarata are loc langa un DJ, doar in prezenta lunii, nu in mijlocul zilei. Las’ ca intelegeti voi mai tarziu!
Te poti distra si cu un Late To Go in mana, nu doar cu o marguerita… e chiar recomandat (si neamendabil) sa nu ai un pahar de marguerita in mana langa balansoar! 🙂 Chiar ieri am ras pana la lacrimi la o barfa cu alta mamica. Mandruta ei a furat un ou de pe blat, l-a agitat bine, apoi, printr-o metoda doar de ea stiuta, i-a facut oului o gaurica si l-a imprastiat prin toata casa! Cum sa nu razi de asa ceva?!
Aud des mamici care se plang ca nu se mai regasesc de cand au copii… nu-i nimic de regasit, nimic de cautat! Sa recunoastem viata cu copii nu are nici o legatura cu viata dinaintea lor! Nu va mai cautati, cautarea asta aduce doar dezamagire! Suntem o noua entitate! Creierul nostru se intalneste acum cu elemente noi si le sterge pe cele vechi! Stresul, implinirea, grijile, oboseala, dorul, iubire infinita – folderul asta nou ii ocupa toti „ramii” si il „corupe” pe cel vechi care, incet-incet, ajunge in recycle bin! 🙂
Prioritatile, dragostea, hobby-urile, stilul de viata, imaginea noastra in oglinda, programul nostru – toate s-au schimbat, sunt noi – asa ca e imposibil sa te regasesti cand esti alta! Viata cu copii poate fi si distractiva, e drept distractia inseamna acum alt ceva, dar creierul nostru o vede ca pe o distractie si o considera sursa de eliberat serotonina – si asta ne face fericite! Pana la urma asta e tot ce conteaza!

O primavara fericita va doresc! Mergeti in parcul de joaca, fericirea se da pe tobogan, va garantez! 🙂

FoarteFericita,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *