Cu ce se joaca un copil creativ

Natalie are 6 ani, este in clasa 0 si debordeaza de creativitate, iar jucariile ei sunt pe masura imaginatiei ei debordante. Pe cateva dintre ele le-am pozat si vi le prezentam in caz ca sunteti in pana de idei pentru noi jucarii(desi ma indoiesc ca exista o astfel de „pana”) :))
Iata ce a facut Nati ieri:

Da, vedeti bine… tricoteaza cu creioane fiindca era fascinata de cum mestereste mami lucrusoare cu andrele si lana, dar si fiindca mami i-a zis ca andrelele sunt pentru oameni mari, omuletul le-a gasit imediat un inlocuitor potrivit varstei. Scoate tacticos ochi cu ochi, trece cu manutele-i pufoase ata prin ochi ca sa formeze unul nou, il pune pe celalalt creion si tot asa. Tati a reusit chiar sa-i rupa o promisiune cum ca ii va tricota un pulover :))
Altele:

Aparatul de bratari. O jucarie care mi-a adus aminte de copilarie, face bratari din noduri, cum faceam si eu odata, in fata blocului cu prietenele mele.

Aparatul de olarit. Un set cam „murdaricios” dar care o tine ocupata multa vreme. E un fel de roata olarului cu baterii, accesorii si pliculete de lut alb. Nati a modelat tot felul de vase, de figurine si chiar un suport pentru ghinde :)).
PS – undeva in decor se vede si butoiul copilului creativ. Candva a fost plin cu tot felul de chestii de taiat, lipit, decupat. Acum e din ce in ce mai gol, dovada ca Nati nu sta degeaba.

Galeata cu plastilina Playdoh – locul ei e in bucatarie, acolo fetele modeleaza in timp ce eu gatesc. Numai Dumnezeu stie cate briose de plastilina am mancat :)).

Ariceii acestia sunt tare haiosi si distractivi. Poti crea tot felul de bizdiganii 3D, au ochi si gura ca sa fie si mai haiosi si vin insotiti de o valiza draguta si o tablita de lucru. Cica e grav daca ii bagati in par, dar noi am experimentat si asta si n-a fost atat de greu sa ii scoatem din podoaba capilara.

Stampile, capsatoare si trafaleti decorativi. Daca as fi pus in cont cate o moneda pentru fiecare felicitare cu „Te iubesc mami!” pe care mi-a facut-o Natalie, acum mi-as putea cumpara chiar si un kg de cirese :))

Origami, bentite si un carusel – 3 seturi cu care Nati s-a jucat cu multa bucurie. Inca mai purtam din bentitele facuute de ea, avem si monstruletii din hartie facuti prin metoda de impaturire origami iar caruselul l-a pictat ea singura cu un gel special inclus in set – i-a iesit foarte bine si e tare mandra cand cineva il remarca in dulapiorul ei.
PS – iarba care se vede tot pe acolo e de fapt grau „plantat”(pe vata) si udat de Nati cu multa daruire.

Trusa de pompoane, cufarul cu margele, setul Cutiestix si camera foto pentru copii Kiddizoom.
O vreme casa noastra era plina de pompoane – frigiderul, perdelele, pantofii lui tati, peria de par, oglinda din baie, etc. toate aveau cate o pufosenie colorata de Nati si lipida cu un mic cerculet dubluadeziv(inofensiv).
Cufarul cu bijuterii – are multe margele de toate culorile si marimile, fir elastic si 2 chei pentru a-ti putea tine in siguranta bratarile si colierele handmade.
Ce sunt cutiestix – niste batoane din guma(radiera) cu diverse forme – catel, urs panda, fluture, briosa, etc. care trec prin 2 aparate foarte sofisticate si roz, unul care le taie in bucatele de marimea stabilita de tine si unul care le face o gaura in mijloc. Apoi le poti pune pe firul elastic de diferite culori si bratara e gata. Figurinele odata taiate pot fi lipite pe penar, tenisi, capatul stiloului, coperta caietelor, ghiozdan, etc., cele mai micute chiar pe unghiute fiindca au si un lipici special.
Camera foto de la Vtech – speciala pentru cei mici, are o rezolutie pe masura – adica mica – si poti face poze cu diverse decoruri, iti poti folosi fata pozata ca sa joci unul din cele 5 joculete de pe camera, poti face si filmulete, iti poti distorsiona pozele, camera se roteste ca ti poti face selfie, functioneaza cu baterii, are card de memorie si cablu de date in caz ca vrei sa salvezi miile de poze cu 3 mp rezolutie.
Sunt sigura ca daca imi bag nasul prin cutiile din dulapior, sertare, sau „jucariile de shimb” din balcon mai gasesc si alte seturi numai bune de pus copii la treaba, astea erau la suprafata asa ca m-am gandit sa le fotografiez si sa vi le prezint.

Mandra de Nati,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *