Cel mai fain local din Brașov – La Birou Bistro


Luna trecută am stat câteva zile in Brașov și fiindcă avem copii mici și nu ne permitem sa dam greș cu mancarea cand mergem in vacanțe ne facem bine temele pe Tripadvisor și luam masa doar in localurile cu multe recenzii pozitive. Unul dintre localurile din Brașov cu cele mai bune recenzii este La Birou – așa că am mâncat aici in câteva zile.
La Birou e un bistro cochet din centrul vechi al Brașovului unde poți servi micul dejun sau un brunch delicios. Nouă ne-a placut atât de mult incât ne-ar fi suras sa-l putem lua acasă. Incep a-i lauda(fiindcă merită) pentru atmosfera cu care, in România, nu mă intalnisem pâna la ei. Pur și simplu intri si nu te simti ca intr-un local, mai degrabă ca acasă la cineva drag. E sentimentul acela că ești bine venit chiar daca ai cu tine două fetițe cu fățuci șotioase și baterii cat să acopere cu glasurile lor piticești muzica ce se aude in surdină. Si dacă veni vorba de omuleți, trebuie să vă spun că și lor le-a placut foarte mult LaBirou. Lui Ami, care pana la 3 ani nu a măncat ou decât dacă era foarte bine camuflat de mine in vreun preparat și in ultimile 2 luni simte nevoia sa recupereze așa că ne cere omletă de 3 ori pe zi – stați liniștiți că nu ii dăm, decat de 2 ori(glumesc!) – i-a placut omleta – galbenă și pufoasă, insoțită de pâine prajită si de rosii din salata lui tati. Natalie prefera ouăle ochiuri, iar aici, LaBirou a mâncat ouă ochiuri perfecte. Le-am gustat și eu și nu știu ce anume din modalitatea de preparare mă face să le caracterizez drept „perfecte” dar pur și simplu pentru noi au devenit etalon. Tati râde de mine de atunci și mă tachineaza intrebându-mă când o să-i fac ochiurile ca La Birou – eu i-am spus că trebuie să ne mai ducă la Brașov ca să le analizez mai bine. 🙂 Vă spuneam că puilor le-a placut la micuțul bistro din centrul Brașovului, și cum să nu le placă dacă le-au adus și niște pancakes care inotau in ciocolată… multă, multă ciocolată, si bună pe deasupra!
Cum e amenajat localul? Minimalist, cu bun gust, cu lucrușoare deosebite, plante si mesaje amuzante. Curătenia? Vă spun doar atat: cred că e primul loc unde am văzut că chelnerii șterg masa cu lavete albe din bumbac, asta spune tot, nu?!
Servirea? Fara cusur! Așa oameni tot sa-ti aduca cafea și oua prajite! Localul are magnet la turiști straini așa ca, daca ii treci pragul, obișnuiește-te sa auzi in jurul tau engleza, franceza sau cine mai știe ce limba straina. Deasmenea chelnerii sunt se descurca perfect sa va indrume catre orice atractie turistica din oras. Ma simt ciudat sa le spun chelneri, fiindca nu se „comportau” ca niste chelneri. Da, ne-au adus comanda la masa, dar nu inainte de a ne ajuta sa alegem cu recomandari pertinente, apoi am fost intrebati daca ne place, au fost foarte atenti cu jucariile copiilor care acaparasera o parte considerabila din masa… erau ciudati – dar in sensul bun, cel mai bun!
Stiu ca prea suna a lauda, dar oamenii care lucreaza acolo iși fac atât de bine treaba incat merita laudele noastre – fac o mâncare buna, au o super cafea și cateva deserturi pe masura, tin localul curat, vorbesc frumos. Ca sa va dati seama cam cât de mult iși respecta ownerii localului clientii și angajatii să vă povestesc ceva:
Localul are câteva mese inauntru si câteva afara. Desi cand am fost noi in Brașov nu era nici cald nici frig și, desi, localul era plin, am văzut clienți care au fost refuzati, politicos, când au cerut să ia masa afară. Logica lor, foarte logică de altfel, era urmatoarea – unu, temperaturile, nu tocmai prietenoase ar fi facut ca mâncarea să se răcească și să nu se mai ridice la standardele LaBirou și doi – angajatii ar trebui să se expuna la o teperatură mai mică decât in interior, adică le-ar fi fost frig și nu asta iși doreau ownerii pentru ei. Deci mesele de afară erau strict pentru cei care voiau să iasă cu cafeluța să fumeze. Nota 10, nu?! Eu știu suficienti „patroni” care ne-ar fi servit bucuroși afară mai ales dacă in interior mesele ar fi fost ocupate!
Abia aștept să revin La Birou!

Cu dor de duca,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *