Pufănel – jucării altfel

Zilele trecute ne pregateam sa iesim la inghetata(ele, eu la un cappuccino:). Era cam pe la ora 3, ora aceea cand copii altor parinti(mai norocosi) dorm 🙂 si ne suna Domnul Curier sa ne anunte ca avem un colet. Asteptam asa in sandalute curierul cu gandul ca lasam coletul si ne vedeam de-ale noastre – ravneam dupa cafeaua mea cu spuma si lapte! Ajunge coletul, o cutie mare.
– Ce e in cutie? intreaba blonduta.
– Vedem cand ne intoarcem! Hai, hai la inghetata… si cafea!
– Nu, hai sa vedem mai intai ce e in cutie, spune satenuta.
– Ok!
Deschid cutia si tup! tup! Doi iepuroi cu urechi moi sar din ea! (sigur nu mai ajungem la cafea!)
– Mami, putem sa-i luam cu noi la inghetata?
– Oh da, cum sa nu! Hai sa mergem!
– Mami, dar iepurasii nu papa inghetata! Avem nevoie de niste morcovi!
– Puiule sunt sigura ca si lor le place inghetata, mergem?!
– Nu, am invatat eu la gradi, papa morcov si varza! Ne dai un morcov?
– Aduc un morcov de la ferma voastra?
– Nu mami, aia sunt de cauciuc, iepurasii nu papa morcov de cauciuc!
(deci, sa va notati pe undeva, in caz ca nu stiati – iepurasii din panza moale nu papa morcovi de cauciuc)
– Ok, spalam 2 morcovi!
– Din aia tineri mami, nu din aia de supa!
– Am inteles… tineri sa fie! (la mine doar gandul ca beau cafea ma face zen)
Am spalat morcovii, am luat iepuroii si am plecat la inghetata! Si stiti ceva, copii aveau dreptate – iepurasii nu papa inghetata! 🙂
Sa va povestesc despre iepurasii acestia haiosi si frumosi, pe care fetele i-au botezat „Pufanel” si „Pufanica”:
Sunt pernute decorative de la Pufanel.ro si ne-au adus multa, multa voie buna in casa. Fetele iubesc iepurasii si jucariile moi si bune de imbratisat asa ca surpriza de la Pufanel a fost pe gustul lor. In plus in cutie mai era si o coroana mare, la fel de moale si imbratisabila, cu roz si cu un mesaj clar ca e pentru printese – „Princess”.

Ce mai gasiti pe Pufanel.ro in afara de iepurasi care nu papa inghetata? Gasiti lucrusoare frumoase, modele unicat, decoratiuni facute pe comanda, perfecte pentru casele cu copii. Iata cateva exemple: ghirlande din panza, fotolii puf, litere textile, pernute si plusuri – catelusi, pisici, broscute, iepuroi, stelute, norisori pufosi, sau ce va mai trece prin cap! Materialele folosite sunt 100% safe pentru mititeii casei, moi, viu colorate, lavabile, cusute fara cusur. Ce mi s-a parut mie genial este ca puteti perosnaliza o jucarie/decoratiune moale pentru copil(si nu numai) alegand o combinatie anume de materiale sau chiar folosind o hainuta, paturica veche, dar de care va leaga amintiri dragi. Tot geniale mi se par si pernele de colorat pe care cei mici le pot personaliza dupa placul inimii. Fetele au mai observat ca pernutele de la Pufanel sunt parfumate si asta le-a incantat, da, au un parfum subtil de pudra de bebelusi.

Asadar:

-Vrei să știi ce-i Pufănel?
E cel mai vesel cățel,
E un iepuraș poznaș
Sau pisoiul drăgălaș.
E un arici cu țepii moi,
Sau vulpița din zăvoi.
E-un dinozaur aiurit,
Sau un șoricel grăbit.
Un elefant în 3 culori
Sau puișorul unei ciori.
E o girafă din bumbac,
Ori broscoiul de pe lac.
Zi-mi, ai înțeles, sau nu?
-Pufănel e ce vrei tu!!!

In afara de faptul ca au dus mogaldetele cu urechi la gelaterie, le-au dat morcovi la umbra unui visin, le-au asezat frumos pe canapea langa pernutele noastra plictisitoare, apoi le-au luat de acolo ca sa le serveasca un ceai, pentru ca pe urma sa le foloseasca pe post de scaunel moale cat si-au baut ele ceaiul. Si fiindca au baut mult ceai a trebuit chiar sa-i puna la olita, iar drumul pana la olita l-au facut cu caruciorul papusilor. Urecheatii s-au incadrat asadar perfect in familia noastra. Fetele ii iubesc atat de mult incat nu ii lasa seara pe canapea sa doarma singuri, ci ii iau cu ele in patut. Si fiindca au ajuns la noi cand ne pregateam de mers la mare, iepurasii au avut parte si de prima lor vacanta la mare. I-am tinut frumos la umbra sub umbrela si i-am lasat sa simta nisipul cald cu urechile lor lungi. Am vrut sa le facem si baie, dar le-am uitat colacii iepuresti acasa! Asta da viata de iepuroi!

Tot pe Pufanel mai gasiti articole de parenting – frumoase si utile, iar pe pagina de facebook Pufănel o comunitate de parinti veseli, iubitori de pufosenii.
Pernutele acestea in forme dragalase, ce pot fi facute pe comanda, mi-au adus aminte de perioada de bebelusenie a fetelor. Ambele au avut cate un obiect de atasament – Nati s-a atasat de paturica ei din lana merinos, zisa si „Pica”, iar Ami de un plus, zis si „Titi” pe care Nati i l-a pus in patut cand avea cam 4 luni. Atat paturica, dar si plusul au fost mai peste tot cu noi pana cand fiecare puisor a facut cam 2 anisori si jumatate si le-a trecut atasamentul. Daca pentru paturica am reusit sa ii gasesc o dublura fiindca era comandata online, pentru jucaria lui Amelie, nu. Era un plus de cand era Nati mica asa ca la magazin ne-au zis ca e „din colectia veche” si tare greu ne-a mai fost fiindca nu aveam cu ce sa o inlocuim cand o spalam. Daca as mai avea un bebelus i-as pune in patut o jucarioara bine aleasa, lavabila si comandata in dublu exemplar ca sa fiu sigura ca o putem spala fara sa-l suparam pe cel mic.
Multumim Pufanel, ne-ai inveselit casa, chipurile si inimioarele!

Cu drag de iepurasi,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *