Cum bagi foamea in copii

Incep prin a va spune ca acesta NU e un post reclama, doar vreau sa ajut si alti parinti ai caror copii nu mananca mai nimic!

Stiu ca nu suna prea poetic titlul, dar exact asta cautam eu acum 2 saptamani cand mandrutele mele nu mancau mai nimic. Ambele au avut rujeola, iar lipsa poftei de mancare e un simptom al bolii. Cu puiul mare nu-mi faceam griji, are 6 ani si 22 kg, dar pisoiul mic e e slabut – 4 ani si 14 kg. Sun pediatrul si intreb ce sa le dau ca nu papa mai nimic. Cavit imi zice medicul fetelor. Aaa, Cavit – asta le-am dat si dupa varsat de vant si a functionat! Trimit sotul la farmacie dupa caramelele vitaminizante si ma suna sa-mi spuna ca nu se mai gasesc.
-Cum sa nu se mai gaseasca, am luat acum 2 ani! 🙂 Te rog mai cauta!
Dupa un tur al farmaciilor din oras a ajuns acasa cu 1 cutie Cavit cu gust de ciocolata si 1 cutie Cavit cu gust de caise. Sunt bune la gust si copii le vad ca pe un desert nu ca pe un medicament, asa ca in fiecare dimineata dupa micul dejun si-au primit bucatica de ciocolata cu calciu si vitamine. Nu stiu alte vitamine pentru copii cum functioneaza, dar pentru noi acestea dau rezultate imediate. Mai exact matisorii mofturosi si pretentiosi se transforma in niste monstruleti infometati care papa tot-tot-tot si orice-orice-orice!
Genul acela de foame care ii face sa spuna in parc la tobogan ca vor acasa ca le e foame, genul acela de pofta de mancare care ii face sa cante la restaurant „Sa vina mancarea! Sa vina mancarea!”, genul acela de foame care ii face sa nu mai aleaga legumele din ciorba, fasolea verde de langa gratar, ardeiul de pe pizza, ceapa sin salata, etc.

Nu sunt adepta suplimentelor de vitamine in dauna unui regim alimentar sanatos si variat, dar cand trebuie intervenim si cu suplimente si la noi acum a fost cazul. Si eu si tati ne amuzam teribil de pofta lor de mancare – pur si simplu sunt ca niste lupisori infometati si cand ajung in fata farfuriei papa nu gluma, asa cu doua maini, cu pofta si pleoscaieli!

Doua lucruri ma rog acum: unu – sa nu le mai vad asa fara apetit vreodata si doi – sa nu dispara Cavit-ul de tot!

Pusa pe ingrasat omuletii,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *