Papusile Vesele – Jucarii cu vino-ncoa

Mami Raluca, de la Papusile Vesele le-a trimis un super cadou fetelor – 2 unicorni moi si colorati. Nati si Ami i-au primit cu incatare in ochi si topaieli de bucurie, i-au imbratisat si le-au dat nume, apoi m-au intrebat:
– Mami, cine ti i-a trimis?
– Mi i-a trimis Raluca Bucur de la un magazin de jucarii handmade care se numeste Papusile Vesele!
– Se numeste asa fiindca face si papusi?
– Da, face tot felul de jucarioare din panza! E o mamica talentata!
– De unde stii ca e mamica?
– Mi-a spus chiar ea! Mi-a povestit ca a facut mai intai jucarioare cusute pentru copiii ei si fiindca erau atat de frumoase au vrut si alti copii si atunci a inceput sa creeze tot mai multe!
– Dar tu ce jucarii stii sa faci? Ca si tu esti mamica!
– Eu nu stiu sa fac jucarii!
– Ce pacat! Iti dai seama ce bine era daca stiai!
– Imi dau seama!
– Lasa Amelie ca mami stie sa scrie poezii!(mi-a sarit Nati in ajutor)
– Dar tati? Tati oare nu stie?
– Ce sa stie Ami?
– Sa faca jucarii din astea colorate?
– S-ar putea sa stie, dar sa tina secret! Il intrebam cand vine de la birou!
Seara cand s-a intors tati l-au intampinat foarte bucuroase cu speranta ca macar el stie sa coase unicorni veseli cum coase Raluca de la Papusile Vesele. Tati s-a amuzat teribil de intrebare si a dat stafeta mai departe:
– Eu nu stiu, dar poate stie Ica! O intrebam cand mai vine pe la noi! :))
Daca privesti unicornii mai in detaliu iti dai seama de ce copii viseaza la cat mai multe jucarioare de acest fel:

Jucarioarele hand made au acel „ceva” pe care nici o jucarie din magazin nu o are. Eu banuiesc ca au putina dragoste ascunsa-n vatelina! Cand ma gandesc ca micii unicorni au fost mai intai in gandul Ralucai, apoi in mainile ei iscusite, apoi in ochii ei mandri de ce a creat parca inteleg de ce sunt speciali! Am fost la destule targuri si evenimente cu fetele iar tarabele cu jucarii handmade era locul unde incepea sa le sclipeasca ochisorii, iar glasul devenea mai mieros ca niciodata: „Imi iei mami?”. Asa ca oricand sunteti in cautare de o jucarie cu vino-ncoa pentru a-i face o bucurie unui micut, alegeti una hand made si sigur nu veti da gres. Jucariile Ralucai mi se par potrivite si pentru carucioarele sau patuturile bebelusilor fiindca sunt nu doar frumoase, dar si 100% safe si lavabile.

Unicornii nostri sunt perfecti – nici mari, nici mici, colorati, moi, din bumbac frumos si placut la atingere, lavabili, foarte atent lucrati – spre exemplu coama si codita calutilor e realizata din multe snururi si panglici colorate si absolut fiecare din ele are cate un nodulet dragut si a fost „sigilata” cumva ca sa nu se destrame, adica munca muuuulllltttaaa!) si cu foarte multe posibile „intrebuintari” :). Nati si Ami i-au luat seara la cina, unde Ami i-a dat putin din desertul sau iar Nati l-a folosit pe post de model pentru realizat un desen, apoi i-au luat in pat sa doarma cu ele. A doua zi i-au invatat sa joace sah, fotbal si le-au gasit o casuta. Apoi i-au dus putin in parc la tobogan si le-au dat sa guste dintr-un covrig. Mai tarziu si-au decorat patul cu ei si banuiesc ca la urmatorul drum cu masina ii vor lua pe post de „jucarioara de masina”.

Multumim Raluca Bucur, sufletului tau creativ si manutelor tale talentate, avem in casa doua opere de arta cu vatelina si coama colorata!

Păpușile vesele

Din pânză colorată
Și vise de copil,
O lume animată
A apărut tiptil!

Unicornii curcubeu,
Pisici cu papioane,
Girafe galeșe și-un leu
Zâmbesc printre baloane.

Păpuși cu părul ondulat
Și ii frumos cusute
Se-ntreaba „cine ne-a creat?”
-Două mâini pricepute!

Cu drag de handmade,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *