Hai du-te în pat lângă soțul meu!

N-am probleme in casnicie,
E pur si simplu empatie!

Acum 2 luni ne-a prins miezul noptii la un film. Deodata din apartamentul de deasupra s-a auzit plangand un bebelus(plangea foarte tare daca l-am auzit noi), apoi s-a auzit plangand si un copil si apoi latrand un catel. M-am uitat la sotul meu zambind si i-am zis „cred ca a nascut vecina!”. Vecinii nostri de la apartamentul 7 – 2 tineri cu o fetita de 2 ani si un catelus mic si simpatic – si-au marit familia cu o bebelusa mica, roz si plangacioasa. De atunci il auzim pe cel mai tanar locatar din bloc plangand zi si noapte. Cel mai probabil are colici, sau asa e ea mai vocala. Catelul nu l-am mai auzit, probabil l-au relocat la bunici ca nu reusea sa doarma. Noi zambim cu drag de cate ori auzim bebelusa, dar in acelasi timp ne gandim cu compasiune la mami si la tati de la etajul 3. Cu ocazia asta ne-am dat seama si cat de norocosi am fost noi cat fetele au fost mici-mici. Ambele au fost linistite, nu au avut colici sau alte motive de plans incotinuu. Pur si simplu ma trezeam la 3 ore ca sa le dau san si adormeau la loc.
Noaptea trecuta mi-a fost asa de mila de ea cand bebe i-a trezit si fetita mare incat m-am gandit cat de bine i-ar prinde o pauza, o noapte buna de somn. Mi-a trecut prin cap sa-i bat la usa si sa o trimit jos la mine sa doarma langa tati. Tati e partenerul perfect de somn – nu sforaie, nu-ti ia patura, nu se foieste! Imi dau seama cat sunt de norocoasa ca mandrutele mele dorm impreuna, dorm bine, chiar daca Ami se trezeste cu noaptea-n cap, noptile mele nu sunt albe!
De cand sunt mama nivelul meu de compasiune si empatie a crescut, mai ales daca e vorba de copilasi, mamici sau familie. Mi-ar place sa o pot ajuta cumva, dar stiu ca daca i-as bate la usa sa-i zic ca pot sta putin cu copiii ei ca ea sa se poata odihni sau sa bea o cafea in liniste, ori sa mearga la piata… nu ar vrea, eu n-as fi putut sa imi las mogaldetele cu cineva cand erau atat de mici, mi-ar fi stat in gat cafeaua, in nici un caz nu as fi putut sa adorm si daca as fi iesit din casa, grija pentru ele ar fi fost coplesitoare.
Draga vecina – e doar o perioada, va trece si perioada care vine e atat de frumoasa incat compeseaza toate noptile albe! Vei uita cat de greu a fost cand micutele tale isi vor zambi, se vor juca sau vor dormi impreuna.

Cu gandul la pui mici si plangaciosi,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *