Povestea unei disparitii(cu final fericit)

Ieri dupa amiaza, pe la ora 6, dupa ce am luat-o pe Natalie de la after ne-am oprit pe o alee plina de frunze ca sa se joace putin. Tot la aruncat cu frunze s-au oprit si doi fratiori pe care ii stiam din vremea cand fetele mergeau la gradinita. S-au bucurat cu totii de minunile toamnei apoi cel mai micut dintre fratiori a cerut pipi. Mami l-a luat de manuta si s-au indepartat cativa metri ca sa ude un copacel. Copilasul mare a plecat si el. Eu am ramas sa le fac poze fetelor printre frunze. Dupa 1 minut, mamica vine cu micul stropitoras inapoi la frunze si striga dupa copilul mare cautandu-l si cu privirea. Se uita la mine si imi dau seama ca voia sa ma intrebe daca l-am vazut
– Era pe aici, pe alee, dar nu stiu unde a plecat, ma uitam la fete!
A inceput sa il strige din ce in ce mai tare!
– Credeti ca se joaca si s-a ascuns?
– Nu, el nu face din astea!
A inceput sa alerge strigandu-l din ce in ce mai tare. I-am zis sa il lase pe cel mic cu mine ca sa poata cauta mai usor, dar nu a vrut, o si inteleg – nu isi gasea unul dintre copii asa ca nu a conceput sa se desparta de celalalt pentru nimic in lume. A iesit la bulevard. I-am cerut numarul de telefon si i-am zis ca raman fix acolo in caz ca se intoarce. Intre timp l-am sunat si pe sotul meu sa vina sa ne ajute. Ne-a spus cu ce era imbracat si a plecat si el in cautare. Ea s-a pornit spre casa in caz ca ar fi plecat singur, sotul meu s-a dus spre piscina din apropiere(de acolo veneau, au fost la inot).
Dupa 10 minute m-a sunat sa ma intrebe daca nu cumva s-a intors, nu se intorsese! Ea a sunat la politie si acestia i-au recomandat sa se intoarca unde l-a vazut ultima data, acolo vor veni si ei. S-a intors si a reusit sa trimita pe cineva acasa in caz ca micutul (am uitat sa va zic, are 6 ani, la fel ca Natalie) ar ajunge acolo. S-a intors la mine, in locul disparitiei, era transfigurata de spaima, ii dadea detalii despre imbracaminte agentului de politie care era in drum spre noi. Din fericire a sunat-o persoana de acasa – atunci ajunsese copilul – adica la jumatate de ora de cand a plecat de langa mama lui. Totul e bine cand se termina cu bine!
Pot doar sa imi inchipui spaima traita atat de mama cat si de copilas. Poate o sa spuneti ca e vina mamei, ca nu a fost atenta, ca a fost neglijenta, dar nu e asa deloc. O stiu demult, frecventam aceleasi locuri si, la fel ca si mine, e genul acela de mama care parca are copiii lipiti de mana. Chiar nu imi amintesc sa o fi vazut vreodata fara copii! Deci, nu, cu siguranta, nu a fost vina ei si cred ca i se poate intampla oricui. Cred ca baietelul nu a vazut ca mami a plecat cu mezinul la pipi si a crezut ca s-a pornit spre casa, asa ca s-a dus „dupa ea”, apoi s-a speriat si nu a mai stiut ce sa faca decat sa mearga acasa. Stiu unde locuiesc si pana la ei e ceva de mers, cu multe locuri de traversat, cu intersectii si semafoare. Sunt surprinsa ca s-a descurcat sa ajunga pana acasa, avand in vedere ca probabil era si foarte speriat, fiindca are doar 6 ani si nu a mai mers niciodata, nicaieri singur.
Nati si Ami au asitat la toata intamplarea si s-au bucurat mult cand au aflat ca baieteleul e acasa. Noi am vorbit cu ele despre cum ar trebui sa procedeze in caz ca vreodata se ratacesc de noi. Asa ca mi-au spus singure ca baietelul nu a facut bine ca a plecat, trebuia sa ramana pe loc, sa-si strige mamica pana aceasta ar fi venit.
Dragi parinti, vorbiti cu copiii vostri, explicati-le ce trebuie sa faca daca vreodata nu va mai vad – e important sa ramana pe loc, sa astepte acolo pana vin mami sau tati. E bine sa stie cum ii cheama – nume si prenume, sa stie numele vostru si eventual numarul de telefon. Explicati-le sa ceara ajutor doar doamnelelor, eventual unei mamici sau unei bunicute, acestea vor emapatiza mai bine cu ei.

Cu lectia invatata,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *