Jucarii handmade de lemn perfecte pentru joaca in adevaratul sens al cuvantului

Lumea a evoluat, totul evolueaza de la telefoane, masini, biciclete, pana la… jucarii. Majoritatea sunt din ce in ce mai alambicate, cu butoane, lumini, fel si fel de accesorii. Nu neg e bine, desi uneori imi vine sa innebunesc cand scriu in cautare „papusa” si imi apar 10 pagini cu 50 de papusi pe pagina. Cine mai are timp azi sa le vizualizeze pe toate?! Eu nu! Apoi ii alegi una, i-o cumperi si i-o dai copilului si afli ca face parte dintr-o colectie si incepe nebunia – ia si cauta mami toate papusile din colectie! Si ce face copilul cu papusile astea multe si scumpe? Le pune in cutia de colectionat papusi multe si scumpe si… acolo raman… pana cand apare alta colectie! Fix ca la posete, an de an, alte colectii!
Coplesitor! Si mai trist – coplesitor si pentru copii! Ei nu isi mai doresc jucariile ca sa se joace ci ca sa-si completeze colectiile, intre timp sunt nefericiti ca nu le au pe toate si se uita cu jind la colectiile colegilor. Unde mai e bucuria de a primi o jucarie? Nu mai e!
Vreau sa va vorbesc astazi despre jucariile de tip Montessori si Waldorf si sa va dau cateva exemple minunate de pe site-ul Papucila.ro.
Stiu, Montessori suna pompos… doar vi se pare, fiindca de fapt promoveaza simplitatea in viata celor mici. Fiindca asta le deschide de fapt o lume fascinanta – le deschide usa imaginatiei si creativitatii! Ati incercat sa mergeti vreodata in parc cu cei mici fara sa aiba jucarii la ei? Si, s-au plictisit? Nicidecum! Fiindca iarba, pietrele, betele, frunzele, furnicile sunt acolo pentru ei!
Uitati-va la aceste jucarii de pe Papucila.ro:


Cat de simple sunt ele! Lasati un bebelus sau un copil mic in prezenta lor si urmariti-l cu atentie: cate poate face cu ele, in cate feluri se poate juca! Da, incredibil!
Jucariile de lemn vin cu o serie de beneficii pe care jucariile pompoase care au invadat rafturile din magazinele cu jucarii nu le vor avea niciodata, cum ar fi:
Jucariile handmade de lemn sunt SIGURE! Copilul tau nu se poate lovi cu o jucarie din lemn fiindca acestea nu sunt ascutite, nu se rup, nu sunt taioase, nu sunt toxice.
Jucariile handmade de lemn sunt FRUMOASE! Cat de dragalase sunt manutele mici ale copiilro tinand o jucarioara din lemn. Sau cat de minunante sunt rafturile cu jucarioare din lemn din camera bebebicului.
Jucariile handmade din lemn sunt REZISTENTE. Nu se rup, nu se crapa, nu se sparg! Le poti scapa fara grija, le poti calca sau le poti uda – nimic nu le strica. Gandeste-te cat e de frumos sa poti pastra jucariile pentru fratiorii mai mari sau, de ce nu, pentru nepotei.
Jucariile handmade de lemn sunt SENZORIALE – da, copiilor le vine sa le tina in mana. Cei mai micuti le vor cerceta fiecare parte, le vor mirosi si le vor roade si fiindca sunt din lemn, iar vopselele folosite pentru ele sunt non-toxice, nimic rau nu se poate intampla.
Jucarioarele handmade din lemn dezvolta creativitatea si imaginatia copiilor! Copiii trebuie sa se joace, asa cum trebuie sa pape sau sa doarma! Daca jucaria nu ii va indica ce sa faca – sa apese un buton sau sa traga de vreo maneta, atunci creierul va inventa o joaca – creativitatea se va activa si copilul isi va crea propriile jocuri si modalitati de joaca.
Jucariile din lemn sunt educative. Cele mai multe dintre aceste jucarioare au fost gandite ca sa ii poti invata pe cei mici culorile, formele, literele, animalele sau numerele. E mai usor sa inveti ce inseamna un romb cand ai unul micut si frumos colorat, e usor sa numeri cand ai mai multe cuburi sau piese dintr-un puzzle.
– Si, nu in ultimul rand, jucariile din lemn sunt ECO-FRIENDLY. Un cuvant din ce in ce mai folosit in zilele noastre, unul pe care trebuie sa il stie si micutii nostri fiindca viitorul nostru si mai ales al lor, sta in cuvantul acesta, dar asta e din alt film, unul despre care nu vorbim astazi.

Ca sa intelegeti si sa vedeti mai bine jucariile in actiune Papucila are si un canal de youtube – ii gasiti aici – papucila

Nu va indemn acum sa cumparati doar jucarii Montessori, sau sa le aruncati pe celelalte, dar sunt sigura ca v-ar place sa vedeti cat de frumos se joaca un copilas cu astfel de jucarii, mai ales cei mai micut. S-ar putea sa va surprinda placut, foarte placut!

Puneti si o jucarie de lemn in ghetute sau sub bradut si stati la panda… ceva fascinant se va intampla! Promit!

Semnat
O mamica iubitoare de jucarii din lemn!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *