Cum am făcut pește pe pat de sare și am mâncat oua-ochi cu pâine!

Știți cum e când te pălește talentul în bucătărie și când îți aduce soțul 3 pești în loc să îi prăjești ca tot omu’, să faci și o mămăligă aurie și o strachină de mujdei și să mâncați de să miroase a usturoi până la marginea orașului… tu cauți pe net rețete fancy, cum ar fi pește pe pat de sare la cuptor?!
Nu, nu știți, las că va zic eu – nu e bine, sau mai bine zis – nu e bun!
Am dus eu ieri mândruțele la balet și am zis să le dau pe spate cu o rețetă nouă pentru când se întorc. Rețeta simplă, suspicios de simplă – pește, ceva felii de lămâie și multă sare – toata sarea din casă, că cică își ia peștele cât îi trebuie! Mai exact o tavă de sare, pești cât vă trebuie ca să hrăniți mâncăcioșii din casă, câte o felie silfidică de lămâie în fiecare pește și hop cu ei în cuptor. Așa am făcut și eu! Doamne, nu știu unde au trăit peștii mei înainte să ajungă în cuptor, dar săracii cred că n-au văzut sare toată viața, fiindcă și-au luat, tată, multă, multă sare! Erau murați, erau precum coaja de pe arahidele sărate, sau ca grăunțele de pe fundul bolului de popcorn… erau ocnă! Și copilele mele lihnite după 2 ore de zbânțuială și bărbatu’ pus pe glume ca de obicei, cu un pahar de Chardonnay barrique adus din beci special pentru peștele nostru fancy pe pat de sare!
Așa că am deschis frigiderul și am luat cutia de ouă și pachetul de unt și am mâncat ochiuri cu pâine în miros de pește!
Mi s-a părut că asta cu „își ia el sare cât îi trebuie” e fix ca atunci când îi dă soțul cardul lui soției crezând că ea își ea doar cât trebuie! 😅😂🤩
#pestecugustdeoua #mamigateste #nebunieinbucatarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *