Mami ai nevoie de prieteni!!!

Aud tot mai des mamici care se plang de singuratate. Tare ma intristeaza asta! Sa fii mama e pe cat de frumos pe atat de greu asa ca, in nici un caz, nu trebuie sa fii singura in momentele acestea. Socializarea nu este un moft, este o nevoie primara, avem nevoie de prieteni, avem nevoie sa vorbim cu alti oameni ca sa ramanem „intregi la cap”!
Faci un copil, sau doi sau mai multi si ti se pare ca nu mai ai timp de prieteni, ca nu mai esti suficient de „prezentabila” ca sa te intalnesti cu amicii tai, ca pierzi vremea daca stai de vorba cu ei, etc….subestimati puterea prieteniei pentru niste motive aberante!
Prietenele tale sunt cel mai probabil si ele mamici asa ca tot lalau vor fi si ele imbracate, cu cel mult un rimel la ochi, tot pe fuga ca sa nu-i sara celui mic vreo masa, dar la fel de bucuroase sa te vada si sa iti povesteasca o prostiuta despre cel mic(bineinteles), despre vreun pireu nou si delicios pe care prichindeii il papa imediat, despre o solutie care scoate orice pata, despre ce a mai stricat prin care omuletul, despre faptul ca a reusit doar sa isi curate unghiile si ca poate azi are timp si sa isi puna oja pe ele, despre reduceri la jucarii, despre cat de tarziu a ajuns sotul aseara acasa…chestii importante pentru noi mamicile!
Trebuie sa recunosca ca am suferit si eu de lipsa socializarii in perioada cat am stat la casa si bine nu mi-a fost! Imi iubesc copii, imi iubesc si sotul, dar sa fiu 24/24 doar cu ei nu a fost suficient pentru mine! Nevoia de socializare urla de undeva din interiorul meu. Socializarea iti aduce o implinire, o bucurie anume, pe care nimic altceva nu o poate suplini si de care organismul nostru are nevoie. Creierasul ne cere sa comunicam cu ceilalti si daca nu facem cumva sa ii dam portia de socializare se intristeaza si apoi se imbolnaveste. Apoi de la o stare de spirit proasta totul merge prost, ne enervam, ne imbolnavim si ne izolam si mai mult!
Dupa ce ne-am mutat de la casa am devenit alt om si asta in primul rand pentru ca am avut din nou acces nelimitat la prieteni. La bloc atat eu cat si copii ne-am facut noi prieteni, mamici cu care am petrecut o vara atat de frumoasa! Ne-am creat tacit un soi de ritual si un loc de intalnire, la bancile din fata blocului! De doua ori pe zi, inainte si dupa somnicul de pranz, in fata blocului 5-6 mamici si o gasca de prichindei mai mari sau mai mici faceau ca intreg cartierul sa rasune de voie buna, din cand in cand si cate un smiorc de la cei mici, dar cu atatea brate gata sa-ti ofere o imbratisare smiorcul trece repede. Cei mici se joaca in voie prin iarba sau mazgalind trotuarele iar mamicile povestesc de zori despre toate treburile acelea „super importante” de care am vorbit mai sus.
Nimic nu poate inlocui beneficiile pe care ni le aduce socializarea, relaxeaza, calmeaza, binedispune. Si nu, nu este suficient sa vorbesti cu sotul sau cu mama, ai nevoie de prieteni! Si nu, nu e suficient sa vorbesti cu ei pe messenger… nu uita ca primul nostru cuvant a fost unul rostit, nu unul tastat!

Hai, imbraca-ti odorasul si fugi la o cafea cu cineva!
Cu prietenie,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *