Care e cea mai veche amintire a ta?

Nu stiu ce spun expertii in legatura cu varsta de la care ne formam amintiri permanente, dar cand vine vorba de cel mai vechi moment pe care eu mi-l aduc aminte e un flesh-back de cand aveam cam 4 anisori. Un moment care se pare ca m-a marcat si care a ramas cu mine toata viata. E vorba de urmatoarea scena:
Eu infofolita bine, cu caciula, fular, manusi cu un deget si pantaloni, toate din lana, impletite de bunica, pe o sanie cu scandurele si sine metalice si o sfoara in capatul careia era bunicul.
Copilaria mea, marcata de absenta parintilor care, in lipsa concediilor de crestere a copiilor de pe atunci, m-au dus la bunici la tara, a fost una atat de fericita. Am avut o copilarie marcata de joaca, multa joaca, cu balacela vara, fiindca bunicii mei locuiau intr-un sat pe malul Prutului, si cu mult, mult stat pe derdelus iarna.
O cutiuta magica mi-a adus din nou aminte despre iernile cu joaca multa in zapada – cutiuta de la hiphip.ro.

A ajuns ieri si ne-a adus multa bucurie atat mie cat si micutelor. Am primit doua caciulite de la Pure Pure si o jacheta cu manusi de la Mikk-line. Copiilor le-a placut mult surpriza mai ales caciulitele fiindca au multe bulinute mici, pufose si colorate, iar eu m-am bucurat pentru ele fiindca stiu avantajele purtarii hainitelor din lana:
– Lana tine tare caldut dar nu te face sa transpiri fiindca fibra aceasta magica absoarbe transpiratia si o condenseaza in interiorul ei oferindu-ti caldura si mentinandu-te uscat. Noi am folosit acelasi overall din fleece lana merinos timp de 6 ani pe post de paturica. Mai exact cam 3 anisori la primul pui si tot cam atat la al doilea. Din toamna pana in vara puiutii au dormit „inveliti” cu acest overall. Asa am scapat de stresul „daca s-a dezvelit”! Omuletii erau calduti, voiosi si tare pufosi dimineata.
– Respinge murdaria si mirosurile – spre deosebire de celelalte materiale, chiar si bumbacul, hainele din lanita trebuie spalate mai rar, pur si simplu nu se murdaresc!
– Se usuca imediat dupa spalare. Noi folosim programul de lana de la masina de spalat si detergent special pentru lana si hainitele noastre nu au avut niciodata de suferit. Ba, daca e sa fiu sincera pana la capat, da, am comis-o o data cu un puloveras din lana – am spalat haine de lana, le-am scos la intins pe stendina, toate bune si frumoase… pana a doua zi cand am gasit un cardigan din merinos plus casmir printre rufele abia scoase de la spalat cu programul mixt :(. Ramasese in masina din ziua precedenta si dupa ce a trecut prin chinurile spalarii cu un program neadecvat a devenit numai bun pentru papusile fetelor. Mi-a parut tare rau dupa el asa ca m-am pus pe cautat solutii care sa-l „readuca” la dimensiunile inititiale. Si am gasit solutia salvatoare – micutul cardigan verde a stat in apa cu balsam de par timp de 24 de ore apoi l-am scurs putin la mana si l-am intins pe stendina… si-a revenit complet, spre marea dezamagire a papusilor! 🙂
– Sunt foarte rezistente – hainitele din lana de la prima fetita au fost purtate cu drag si de a doua printesa si fiindca au ramas in stare buna le-am dat unor prieteni cu pui mai mic.
– Este non-alergenica asa ca pana si cei mai mici si mai sensibili omuleti o pot purta.
– Este foarte moale si confortabila. Spre deosebire de caciula de lana pe care o aveam eu cand eram mica care, desi imi tinea caldut, era tare inconfortabila, lana de azi e pufoasa si catifelata la atingere. Caciula din copilaria mea, facuta din lana toarsa cu fuiorul de bunica, era aspra si ma facea sa ma scarpin imediat ce mi-a puneam pe cap, asa ca sfarsea mereu in ghiozdan in drum spre scoala(sa nu-i spuneti mamei mele!). Trebuie sa va zic ca prima data cand m-am imbracat in casmir mi-am auzit porii pielii chicotind de bucurie. Este o senzatie inconfundabila.
In familia noastra iarna inseamna haine de lana, cu mic cu mare o purtam cu placere, de la caciuli si fulare, puloverase si rochite, la maieuri fine cu fibra de lana sau dresuri frumoase si calduroase.


Stiu ca hainele din lana costa mai mult ca celelalte, dar merita fiecare banut! Imi imbrac copii in lana fiindca vreau sa se bucure de iarna asa cum ma bucuram eu si chiar mai mult. Pentru noi copilaria fetelor e in acest moment cel mai important lucru si, eu cel putin imi spun asa: copilaria mea a fost frumoasa, dar a copiilor mei va fi perfecta. V-am povestit ca ne-am mutat de la casa inapoi in centru, la apartament fiindca am vrut ca ele sa experimenteze joaca in fata blocului si mersul la scoala pe jos, fiindca vreau sa-si traga caciula pe cap si sa mearga pana la magazinul din colt sa cumpere unt si o acadica de rest, fiindca vreau sa faca oameni de zapada si sa se bulgareasca cu alti copii. Nu stiu cum e prin alte orase, dar la noi, in Piatra Neamt, in fata blocului sunt mereu copii la joaca, iarna sau vara copii! De aceea m-a bucurat atat de mult cutiuta de la hiphip! Produsele de la ei sunt perfecte, frumoase si confortabile in acelasi timp incat te fac sa strigi:

Hiphip ura!

Cârlionților le place
Sub lâniță să se joace.
Dansează fir cu firicel
Și cantă vesel cântecel:
Nu mă ninge, nu mă plouă
Fiindcă am căciulă nouă!
E frumoasă, călduroasă,
Colorată și pufoasă!
E iarnă…a venit căldura,
Hiphip ura!

Caciula-n cap si la zapada cu voi!
Cu zambetul pe buze,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *