Am un prieten nou!

Se spune ca prietenul la nevoie se cunoaste – asa ca pot spune ca mi-am facut un nou prieten, un amic bun care ma ajuta la nevoie, mai precis imi usuca rufele. Da, ne-am luat uscator de rufe si sunt absolut indragostita de el.
De cand ma stiu am avut probleme cu rufele in sezonul rece – mai exact se usuca prea greu, am incercat de toate – sa le usuc afara, ciuciu! Sa le usuc in balcon – Ciuciu! Sa le usuc cu dezumidificatorul – ciuciu! Noi nu avem calorifere, am preferat incalzirea in pardoseala si chiar daca am fi avut tot nu le-as fi folosit pentru uscat rufe, nu e deloc sanatos:
Apa evaporata din rufe ar face aerul din casa prea umed;
Apa evaporata din rufe ar ajunge pe pereti si de cele mai multe ori s-ar transforma in mucegai;
Subsantele din detergent evaporate odata cu apa din rufe ar ajunge la noi in plamani;
Motive suficiente zic eu ca sa nu pun rufe la uscat in casa.
Cand ne-am mutat la casa credeam ca toate problemele mele cu rufele s-au sfarsit. Tati mi-a facut un loc acoperit de uscat rufe ca sa nu am probleme cu ploaia. Ciuciu si cu uscatul afara cu acoperis cu tot – in sezonul rece tot nu se uscau, ca sa nu mai zic ca trebuia sa ma imbrac bine ca sa nu inghet cat intindeam rufele, vantul le mai plimba prin toata curtea, iar furtunile radeau de acoperisul uscatorului meu din curte si imi mai clateau rufele o data! In plus acum aveam probleme si in sezonul cald, tot felul de insecte, mai cu seama urechelnitele de prin zona se ascundeau printre rufele umede si parfumate.
Problemele mele cu rufele s-au sfarsit saptamana trecuta cand ne-am cumparat uscator. E divin! Usuca repede si frumos rufele. Prosoapele noastre nu au fost atat de pufoase nici cand erau noi, cearșafurile sunt si ele moi si parfumate si NU, hainele nu raman boțite, DELOC, iar faptul ca programele de uscare ar dura 3-4 ore – un mit – in maxim 1 ora jumatate usuc hainele spalate in doua ture de masina.
Poate ca am mai scazut pretentiile cu cei pe care ii numesc prieteni de cand am copii, dar uscatorul de rufe chiar isi merita statutul de prieten – imi sufla aer cald in rufe, nu mai trebuie sa stau in frig cand strang sau intind rufe si mi-a crescut ratingul ca si gospodina fiindca rufele ies pufoase si deloc cutate, exact asa cum spune programul meu preferat „gata pentru umeras”!

Incantat de cunostinta,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *