2018 – bilanț

Anul 2019 a sunat la interfon si acusi-acusi bate la usa, dar eu nu sunt sigura ca vreau sa-l primesc fiindca mi-a placut atat de mult de 2018 incat nu l-as lasa sa plece. A fost un an plin, cu putine realizari, dar multe impliniri. N-am facut prea multe anul asta, dar m-am bucurat din plin de copii si de viata. Mi-am regasit echilibrul la inceputul anului cand ne-am mutat din nou in centru si am savurat primavara, vara, toamna si iarna din nou la apartament fara sa port de grija firelor sensibile de iarba, fara sa astept sa deszapezeasca sotul aleea ca sa ducem fetele la gradi, fara telefoane in vacanta de la firma de supraveghere, fara metri patrati multi de aspirat si dat cu mopul si geamuri care nu se terminau niciodata de sters, doar noi si copii. N-as fi crezut ca poate fi atat de placut sa mergi pana la magazinul de jos ca cumperi lapte – sa fii doar tu si o bancnota de zece lei, sa vezi oameni, sa te saluti cu vecinii, sa admiri copaci si flori si fel de fel de plante fara sa-ti pese ca trebuiesc curatate, udate, stropite pentru te miri ce ciuperca. Doamne, cum am stat eu departe de forfota asta perfecta timp de 2 ani?! Experienta prin care am trecut mi-a confirmat inca o data ca „nu sunt buna” de emigrat… da pe sotul meu il mai frustreaza tara asta, si pe mine uneori, dar cred ca sa fii roman e înrădăcinat bine-bine undeva in ADN ul nostru si ca oricat de bine ar fi in alte tari, nu ne-am adapta – o varianta la scara mai mare a experientei mele cu casa, crescuta la bloc, in mijlocul orasului m-am trezit eu ca mi-ar sta mai bine la periferie, in zona de case, cu o curte imensa si o casa la fel, cu oameni putini prin jur… de unde?! Nu va mai amaginti inutil sau cum ar zice americanul „we are what we are” si atat!
Mi-a placut anul 2018 fiindca am reusit sa petrec o vacanta mare de vis cu fetele desi ma temeam ca o sa ma „satur” de atata stat cu ele, nu a fost deloc asa, ne-am inteles de minune si ne-am distrat maxim.
Mi-a mai placut in 2018 fiindca au disparut total ciondanelile cu sotul, ne-am certat dubios de putin si ne-am iubit mai mult ca niciodata!
Am reusit sa adun peste 30000 de prieteni aici pe pagina blogului, cateva poezioare au ajuns viral si primesc zilnic zeci, sute de aprecieri iar asta ma bucura enorm fiindca impart acest hobby drag mie cu alti oameni, cu alte mamici ca si mine.
In 2018 am facut cateva super-descoperiri – Manuka – o miere miraculoasa care ne-a ajutat sa avem 0 absente de la scoala si gradinita din toamna si pana acum, puiul Coqlet de la Edenia – are fix gustul puiului pe care ni-l gatea mama in copilarie, uscatorul de rufe – fara de care nu stiu cum am putut sa traiesc pana acum, painea de Cluj care ma scuteste de copt paine zilnic si supele crema care ma ajuta sa le dau omuletilor absolut toate legumele din gradina fara ca ele sa strambe din nas.
In 2018 am cunoscut oameni noi si faini, m-am revazut cu oameni vechi si la fel de faini, am vazut locuri noi si faine si locuri vechi si faine.
Ami a mai crescut asa ca noptile din 2018 au fost aproape toate fara intreruperi iar trezirea de la 6 dimineata s-a mutat la 7 si chiar la 8.
Ce nu mi-a placut la 2018 – putine lucruri:
Am experimentat, din pacate, ce inseamna un atac de panica si am ajuns la spital(va povestesc cu alta ocazie).
Am dat peste un vecin reclamagiu care ne-a intraziat si stresat cu renovatul apartamentului.
Un alt lucru care nu s-a schimbat in 2018 desi sangele meu inca tipa dupa schimbare – nu am reusit sa imi îmbunătățesc relatia cu parintii – una rece, nefireasca din care invat doar cum sa nu fiu cu puii mei.
Si regretul meu suprem pentru anul ce se incheie – nu am reusit sa fac o baie adevaratata! Cred ca am 6 ani de cand visez la o baie cu cada plina de spuma parfumata si muzica in surdina… si mereu mi se pare ca ar dura nejustificat de mult fata de un dus! Report in 2019!
2019 – ce vreau de la el? – liniste (sufleteasca – stiu ca liniste mot-a-mot nu o sa am prea curand cu doi prichindei energici si veseli), rabdare ca sa fiu cat mai prezenta in copilaria fetelor, sanatate si… atat!
Si pentru ca poezioarele mele au avut multe aprecieri, in anul ce urmeaza voi lansa 2 carti – una pentru mamici si una pentru pitici, asa ca o sa ne „intalim” si in varianta tiparita cu 2 carti vesele si colorate!
Va multumesc pentru numarul mare de vizite si aprecieri si va doresc un An Nou mai bun ca niciodata!

Multumita,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *