Mint cu nerușinare!

Calea adevarului mi s-a parut mereu cea mai simpla – spui ce ai de spus si gata! Minciunile n-au fost pentru mine, sa mint insemna sa imi asum palpitatii, obraji rosii, nod in gat, blocaj… Da, am fost o persoana pe care te puteai baza ca spune mereu adevarul! Azi nu mai sunt asa! Copiii m-au invatat sa mint, sa mint cu nerusinare. Lor nu le pot spune mereu adevarul, fie sunt prea mici ca sa inteleaga, fie ii protejez, fie o fac pentru bine lor.
Sa va exemplific cu cateva scenarii cum ar fi daca nu i-as minti:

Scenariul 1:
-Mami, mami, iti place desenul meu?
-Nu prea… e mai mult o mazgaleala!
(Le mint mereu ca desenele lor sunt demne de cele mai mari galerii de arta si ca sa ma adancesc in minciuna le-am dus la cursuri de pictura pe chevalet. Profesorul, parinte si el la randul lui, ne-a spus ca sunt foarte talentate… asa e cu minciuna asta, te acapareaza si nu mai poti scapa de sub efectele ei!)

Scenariul 2:
-Mami, mami, ai timp sa te joci cu noi?
-Am timp, dar nu prea am chef!
(Aud intrebarea asta de zeci de ori pe zi, uneori la doar 10 minute dupa ce am facut improvizatie pe covor cu omuletii lego, animalutele de la circ, papusile barbie, etc. asa ca invoc ceva de lucru la calculator, treaba in bucatarie, sau „ceva important” de discutat cu tati)

Scenariul 3:
-Mami, ce faceti voi acolo in dormitor dupa ce noi mergem la nani:
-Pai, ce sa facem, mancam ciocolata, radem la un film si uneori il punem pe pauza pentru un danga-banga!
(Fosnete de ambalaje, chicoteli, foiala – normal ca au aparut curiozitati. Le-am spus ca imi desfac o vitamina si ca ne uitam la un fel de desene animate pentru oameni mari, o desene animate nostima ca sa visam frumos.)

Scenariul 4:
-Ce este in cutiuta asta?
-Prezervative!
(Faceam cumparaturi la magazinul de detergenti, copilul parea hipnotizat de fardurile puse spre testare, asa ca am cerut si prezervative. „Mami ce-s astea?”…”Ceva pentru tati”…”La ce ii le foloseste”…”La calculator, ca sa mearga mai bine!” :)))

Scenariul 5:
-Supa asta are doar rosii si cartofi, nu?
-Nu! Are si morcov, ceapa, usturoi, pastarnac, telina…
(Exsita la noi in casa doar cateva legume acceptate de cei mici, restul fac parte din categoria „secretul bucatarului”)

Scenariul 6:
-Mami oamenii care vaneaza iepurasi merg la inchisoare, nu?!
-Nu!
(Drama mare dupa serbarea de Craciun! Omuletul mare s-a necajit pana la lacrimi de la versul „caprioare n-au vanat si-au vanat un iepuras.”. Cum e posibil sa vaneze cineva iepurasi, fapturile astea asa mici si pufoase?! „S-a intamplat doar o data, de atunci nimeni nu mai vaneaza animale. In plus vanatorii au stat foarte mult la inchisoare!”. Nici nu vreau sa ma gandesc ca va veni o vreme cand va intelege ca puii nu se fac la fabrica si vacuta nu da carne tocata!)

Vai, o să-mi crească nasul mare ca în Pinocchio!
Cu sinceritate 🙂
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *