Salopeta de mămică

Acum doua saptamani mi-am reinnoit garderoba de primavara, mi-am luat camasi, botine, o geanta si o geaca chic, dar totsui am ramas cu niste frustrati vestimentare – practic nu mai aveam nici o pereche de blugi/pantaloni care sa nu fie rosi in genunchi. Hainutele mele noi dadeau ca nuca-n perete cu vechii pantaloni; si cum o mamica suparata nu e buna la casa omului, mi-am cumparat si 3 perechi noi de jeansi.
Zilele trecute am observat ca toate cele trei perechi de pantaloni au deja pete specifice – mai exact sunt rosi in genunchi- in doar 2 saptamani! Ca sa nu ma intristez mi-am zis ca asta e un semn ca petrec timp suficient cu fetele – doar cu ele stau in ghenunchi, fie la joaca, fie cand le ajut sa se incalte, fie cand strang jucarii/plastilina/creioane/firmituri de pe covor. Asa arata salopeta unei bune mamici – musai cu pantalonii rosi, iar acum ca a venit primavara mai adaugam pete de iarba si creta, acusi de cirese, capsuni si inghetata, iar la vara greul cade direct pe pielea genunchilor! Poate n-ar fi rau sa imi cumpar genunchiere – va dati seama cum as arata in casa pe covor cu genunchiere?! :))
Ca si mamica nu mai am atat de mult timp pentru mine, dar nu uit niciodata ca sunt un exemplu pentru fiicele mele asa ca incerc sa imi pastrez mereu o imagine ingrijita si am noroc cu moda de azi – blugi cat mai stersi si rupti! Nu contenesc niciodata sa le invat lucruri bune, desi baza pentru cei 7 ani de acasa poate fi plictisitoare uneori. Lectiile de igiena, despre bunatate, respect, iubire, prietenie, sanatate, etc. sunt asimilate mai greu de cei mici din pura teorie, ei invata mai mult prin imitatie – daca eu imi impart covrigul cu o vrabiuta, fetele vor sti ca e frumos sa imparti si sa ai grija de animale, daca eu imi spal dintii dimineata, asa vor face si ele – mai ales ca pasta de dinti are gust de zmeura, daca salut vecinii – saluta si ele, daca multumesc vanzatoarei pentru produsul cumparat, vor multumi si ele cand primesc ceva, daca le imbratisez si le declar dragostea imi vor intoarce gestul, daca pun mana la gura cand tusesc, ma vor imita… imi pare rau dragelor, daca voi credeti ca e normal sa ai blugii rosi in genunchi(nu e tocmai ok), mamicile de copii mici primesc o derogare speciala si nu sunt considerate neingrijite, ci doar mamici iubitoare!

Foarte chic,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *