Peste 1 lună și un pic Natalie termină primul ei an de școală. Am avut 1 milion de emoții la începutul anului fiindcă mă gândeam că poate nu am făcut bine că am înscris-o în clasa pregătitoare deși nu împlinise încă 6 ani, mă gândeam că nu se va descurca, dar, din fericire totul a decurs perfect. Deși ne-am propus să nu avem așteptări exagerate, să nu conteze notele sau performanțele ci doar faptul că ea învață lucruri noi, nu putem să nu fim mândri până la cer și înapoi de ea fiindcă, deși nici noi și nici doamna învățătoare nu a insistat, Nati azi știe să scrie de mână și de tipar și citește cursiv. Îi place la școală, îi plac toate materiile, e fascinată de orice informație nou învățată, de fiecare FB+ primit, de ghiozdan, penar și caiete – este exact acolo unde ne-a spus că vrea să fie! Acum știu că nu am greșit, că am făcut bine ascultând-o când mi-a răspuns la întrebarea „La grădi sau la școală?” cu „la școală!”. Până și sora ei mică se bucură de tot ce învață ea la școală – Nati îi citește și a învățat-o și pe ea să scrie câteva litere, așa cât să își semneze zecile de desene pe care ni le oferă zilnic.
Fetele iubesc cărțile, Nati citește tot ce i se pare interesant, Ami o imită și „citește” și ea din imagini. Eu văd în povești și poezii cea mai ușoară metodă de a-i învața ceva sau de a-i face să înțeleagă ceva. Când am început să citim aveam tendința de a mă opri că să le „dublez” povestea cu vorbele mele, apoi mi-am dat seama că nu e nevoie, micuțele înțeleg și dacă totuși ceva nu le sună firesc mă vor întreaba ele. Spre deosebire de basmele cu care am crescut eu, cu limbaj greoi și multe pasaje nepotrivite pentru copilași, poveștile și poezioarele scrise de autorii contemporani sunt perfecte pentru povețe sau exemplificări. Copiii sunt mai receptivi la mesajele sau exemplele din cărți care sunt însoțite de imagini decât la simplele explicațiile pe care i le poate da un adult. Am învățat multe din poveștile zilelor noastre – am învățat să împărțim, am învățat să iubim natura și animalele, am învățat cât de mult contează să spunem adevărul sau cât e de important să mergem la grădiniță.
V-am scris despre cât de importante sunt cărțile pentru noi fiindcă ieri am primit un super cadou de la Mirabela Les, autoarea cărților educative „Pupo Învață” și fondatoarea site-ului pupo.ro. Vă spun sincer că sunt atât de minunate aceste cărți încât mi-a fost rușine că am copii iubitori de povești și eu nu știam de ele.
Să va povestesc puțin despre pupo.ro – e un site de unde puteți cumpăra cărți și jucării pentru copii. Dar nu orice site, nu orice cărți și nu orice jucării. Produsele pe care le găsiți aici sunt alese cu drag de specialiști în educația copiilor și psihologi pediatri. Jucăriile de pe Pupo.ro sunt, nu doar frumos colorate, dar și sigure, educative și nontoxice. În plus ca să fiți siguri că nu veți da greș cu jucărioarele cumpărate de aici vă spun că toate jucărioarele au fost testate de către copilașii unor grădinițe înainte de a ajunge pe paginile magazinului virtual. Găsiți pe site cuburi de lemn, trenulețe, ustensile de bucătărie, jucării de tras și împins, figurine de lemn, marionete pentru mânuțe mici și grăsuțe, balansoare în formă de căluț, seturi pentru jocurile de rol, dar și jocuri educative, etc. Toate jucăriile au prețuri rezonabile, găsiți și multe produse cu preț redus și transport gratuit pentru comenzile care depășesc 150Ron.
Cărțile de pe site sunt și ele speciale-fiindcă și ele au fost testate pe copilașii din grădinițe, iar pe pupo.ro au ajuns doar cele mai captivante. Noi am primit de la Mirabela colecția de 6 cărți cu cățelușul Pupo și prietena lui, pisicuța Miți, dar pe site găsiți si alți autori.
Fetele s-au bucurat tare aseară când le-am arătat surpriza, au luat imediat cărțile la răsfoit și până la ora de nani fiecare avea deja un volum preferat: lui Natalie cel mai mult i-a plăcut „Pupo și Miți învață zilele săptămânii” fiindcă are poezioare scurte și ușoare pe care ea vrea să le învețe că să le „prezinte” luni la școală; iar lui Amelie i-a plăcut „Pupo și Miți în oraș” fiindcă i s-au părut amuzante imaginile cu cei doi prieteni, mai ales când au mers cu metroul. Și eu le-am răsfoit cu încantare și m-am bucurat de paginile dedicate părinților – o serie de gânduri sincere și sfaturi pertinente de la autoare. Ne plac mult ilustrațiile, formatul mare al cărților, coperțile frumos colorate și groase, dar și fontul numai bun pentru silabisit sau citit în toată regula. Cărțile din colecția Pupo sunt structurate în 3 părți – o prima parte dedicată părinților, povestioara în sine, uneori sub formă de versuri și cartea se încheie cu o mică activitate a cărei rezolvare reiese din poveste. Fiind o colecție educativă îi ajută pe cei mici să învețe ceva, să știe mai multe, să fie mai buni. Sunt sigură că pentru o perioadă bună cărticelele cu cățelușul Pupo și pisicuța Miți vor sta la loc de cinste în bibliotecă fetelor, adică pe raftul de jos, unde sunt poveștile lor preferate. Am încercat chiar să le sugerez să dăruiască câte una prietenilor, dar deocamdată „sunt prea frumoase toate!” mai ales că formatul mare și coperta cartonată le face numai-bune și pentru construit un castel din cărți, așa cum au făcut ele aseară!
Noi vi le recomandam cu drag mai ales ca urmează Ziua Copiilor, pachetul cu cele 6 cărți este la reducere pe site, iar Mirabela le ambaleaza atat de frumos – cadoul perfect!
Mulțumim Mirabela Les si pupo.ro, ne-ați devenit foarte dragi!
Cu drag de lectură,
MamiFlorentina