Cum m-am schimbat de cand sunt mama

Zambesc in sinea mea cand imi amintesc cat eram de naiva crezand ca un copil nu imi va schimba viata chiar asa de mult. Imi inchipuiam doar ca va fi sursa mea de implinire, de satisfactii, de iubire, de gangureli… Si intr-adevar e sursa pentru acestea si… multe altele 🙂
Imi inchipuiam ca voi fi la fel doar cu un pseudonim in plus – mami – dar m-am schimbat complet. Azi dimineata am golit masina de vase si mi-am amintit ca inainte sa fiu mamica asezam farfuriile sus in suportul de farfurii pe categorii – mare la mare, mic langa mic, adanc langa adanc. Si nu doar atat, le mai asezam simetric si in functie de model :). Azi le-am scos din masina si le-am pus unde erau locuri libere, fara sa mai conteze vecinii :)).
Apoi mi-am facut cafea si am luat 2 biscuiti dintr-ai copiilor pe post de mic dejun. In vremuri demult apuse faceam o tarta cu fructe, o prajiturica, macar niste paine prajita cu unt si miere :))
Strang paturile si intind bine cearsafurile cu palmele, nu au fost calcate… fierul meu de calcat probabil se intreaba cu ce a gresit. „Cum de calca cu orele inainte si acum ma scoate din cutie doar din cand in cand?” :))
Azi nu am sarit peste spalatul pe fata, uneori chiar o fac ca sa nu intarziem la scoala…. M-am spalat cu gelul de spalat al puisorilor :)) Bun si asta, miroase bine, dar alte dati erau vreo 3 tuburi pe raftul din baie cu care ma spalam. Plus creme, tot felul de farduri si parfumuri. Azi pe raft vad un Bephantene, ceva de la Bioderma cu un bebelus, e si un rimel acolo si un balsam de buze colorat de la Nivea 🙂 Azi m-am si pieptanat si mi-am facut un soi de coc, noroc ca se poarta coafurile astea mai neglijente. Pe undeva printr-un sertar am o perie rotativa si un aparat de bucle care, daca au cumva parti metalice la interior, sigur le-a atins rugina de cand nu le-am mai folosit. Tot pe undeva pe la noi prin casa sta suparat din cauza abandonului si un aparat de epilat cu lumina pulsanta. Mi l-a luat sotul intr-un an de Valentine’s day :)). L-am bagat de 2 ori in priza, apoi intr-una din dati i-am citit cartea cu instructiuni – nerecomandat in perioada de alaptare – si eu alaptam! Ptiu’i Doamne ca-mi sperii lapticul, las ca ma ocup la anul de „veverita”, si l-am pus undeva la pastrare :))
Tot din capitolul ce nu mai fac:
– nu mai dorm la fel, adica dorm mai putin(mult mai putin)
– nu mai mananc la fel – adica mananc mai intrerupt :)), mai multe dulciuri, sarmale doar cand ne aduce soacra, usturoi niciodata ca nu ma mai lasa ghemotoacele sa le pupacesc, nu mai mananc in pat ca-i bad example, desi tare fain era sa mancam la un film.
– nu mai fac baie! Stati linistiti ca fac dus, dureaza mai putin! :))
– nu mai port tocuri – de obicei am o copilita in brate si ma tem sa nu ma dezechilibrez. In plus unde sa ma duc cu tocuri, pana la gradi si inapoi sau in parc la tobogan?!
– nu ma mai plictisesc! Doamne cum ma plangeam inainte ca n-am ce face si nu mai pot de atata stat cu ochii in tavan. :))
– Linistea nu mi se mai pare apasatoare! :)) Cand sunt fetele acasa cuvantul „liniste” e in van, e un soi de zarva permanenta, mereu – chicoteli, cantecele, cearta!
– Nu-mi mai place sa merg la shopping – ies la Mall dupa o rochie si ma intorc cu 2 rochite si 2 papusi, plus capul tehui de la plimbat prin magazine cu fetele, mai ales de la negocierile din magazinul cu jucarii.
– Nu mai incap in blugii din liceu, dar inca imi vin sutienele de atunci(cred!), desi as fi preferat sa fie invers! :))
– Nu mai am atat de multi prieteni, fie nu mai am timp de ei, fie nu mai au ei chef de mine in varianta „plus 2 monstruleti cu maini cleioase!”.
Da, am devenit mai neglijenta in ceea ce ma priveste, dar compensez cu faptul ca sunt mai sensibila la nevoile celorlalti si nu doar la copiii si la sotul meu. Ma consuma orice caz social de care aflu, nivelul meu de compasiune e mult mai ridicat, desi mi se mai reproseaza dimineata „nu ti-a fost mila de mine sa ma lasi sa-mi beau cafeaua singur?” :))
Da, sunt multe care s-au schimbat! Probabil ca daca mi-as da putin silinta le-as putea „recupera” pe toate, dar nu vreau! Pentru simplu fapt ca nu sunt importante, nu sunt mai importante ca plusurile cu care au venit copiii in viata mea! Stiu ca pare bullshit, dar implinirea si felul cum imi fac inima sa tresalte compenseaza cu varf si indesat orice nu mai am sau nu mai pot face!

Altfel, dar la fel de fericita,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *