1 Iunie de poveste!

Voi ce amintiri aveti din copilarie legate de 1 iunie?! Eu imi amintesc ca am aflat abia prin liceu ca in prima zi a lunii lui Ciresar se sarbatoresc copiii din lumea-ntreaga! Pacat, nu?! Cred ca mi-ar fi placut sa stiu ca e o zi speciala. Micutele mele adora 1 iunie, iar eu ador cand ele adora ceva pentru ca devin asa adorabile de la incantare! :).
In fiecare an am facut ceva special de cand avem copiii, totusi anul trecut am reusit sa le facem o mega surpriza participand la 2 petreceri speciale pentru copilasi – am fost la Miclăușeni – la Castelul Sturdza, si la La Caiace – un colt de Rai din Piatra Neamt. Ambele evenimente au fost memorabile.
Sa va arat si sa va povestesc cum am petrecut anul trecut de Ziua Copiilor:
La Caiace – cel mai fain loc din Piatra Neamt, dupa mine, a organizat o super petrecere pentru Ziua Copiilor. Copiii impreuna cu Paula si Cristina de la Imaginoteca s-au jucat „de-a indienii”! Cat de original si de distractiv poate fi? Maxim! La noi in casa s-a vorbit multa vreme despre indieni dupa aventura de La Caiace. Copii au construit corturi, le-au pictat, si-au facut costumatii si si-au prins pene din hartie colorata in par. Doamne cat de mult le-a placut micutelor mele! Intre timp au baut limonada si au papat prajiturele Raw de la ARawMatique, au aruncat cu pietre in apa, au alergat desculte prin iarba impreuna cu alti copii, si-au spalat manutele direct in lac, s-au dat in hamace si in leaganele de pe malul apei si au incheiat ziua cu o repriza de Zumba cu Basil.

Si anul acesta pe 1Iunie se anunta mare distractie acolo La Caiace. Mai exact o sezătoare cu muzica numai buna invartit si topait pe iarba grasa si multe, multe jocuri din acelea care se lasa cu bujori in obrajori si hohote de ras.

Al doilea eveniment la care am fost anul trecut si la care abia asteptam bis-ul este Festivalul Copiilor de la Castelul Miclauseni. A fost un festival incantator. Acum ca mi-am amintit de acea zi simt ceva fluturasi gadiliciosi in stomac.

Multi copii, un decor de basm cu o minunatie de Castel, padure, iarba, cantec de pasarele, mancare delicioasa, deserturi pe masura si multe-multe ateliere aducatoare de zambete. Fetele si-au facut tatuaje cu sclipici care au rezistat 1 saptamana, au facut desene cu nisip colorat, au dansat balet si si-au facut bratari din margele. Ca sa nu mai zic ca s-au intalnit cu multe personaje din desene animate, au fugarit niste fluturi mari si frumosi alaturi de alti copii, si-au cumparat suveniruri si au mancat placinte ca la bunica.
Anul acesta povestea se repeta. Pe 2 iunie incepand cu ora 11 in curtea Castelului cei mici sunt asteptati cu multe, multe surprize! Noi vom fi prezenti si va recomandam sa nu lipsiti pentru ca va fi genul acela de eveniment care naste amintiri de neuitat!

Cu fluturi in stomac,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *