Cel mai plăcut zgomot de fond

Inainte sa fiu mama dimineata incepea cu cafea si muzica de la radio, azi imi incep ziua cu cafea si muzica live! Cantecele, chicoteli, miorlaieli, povesti, poezii si muuuuullllltttteeee intrebari! Cum sa nu-ti placa asa ceve?!
Chiar nu mai simt nevoia sa deschid televizorul, radio, muzica din playlist(care playlist, de fapt?!:)!
Sunt atat de obisnuita cu vocile lor de pitici mici si dragalasi incat nu stiu ce o sa ma fac cand vor mai creste si nu vor mai vorbi intruna. Am incercat mereu sa-i incurajez sa intrebe, sa afle, sa fie curiosi… asta nu poate fi de rau, e job-ul meu sa ii ajut sa acumuleze informatii bune, corecte, e jobul meu sa ii ajut sa inteleaga lumea asta complicata. Cine altcineva, daca nu eu, e mai potrivit pentru jobul asta?!
Poate fi uneori coplesitor, si atunci cand e, mi-am educat copii sa aiba rabdare… daca sunt intr-o conversatie telefonica, sau face-to-face cu altcineva, le rog sa aibe rabdare, si, de cele mai multe ori au :)). Daca simt nevoia de liniste le rog sa nu vorbim 5 minute „mami are nevoie de putina liniste” si chiar inteleg. Inteleg acum fiindca le-am invatat.
Ambele fetite sunt fascinate de poezii si povesti. Una mai mandra ca alta cand invata o poezie noua la gradi. Le place mult sa „citeasca” povesti, din ce mai tin minte, plus din ce vad in imagini ies niste minunatii de povesti: „Capra s-a dus la Kaufland ca sa aduca de mancare la iezi”, „Alba ca Zapada doarme pana vine printul sa ii aduca cafea”, „Scufita rosie l-a dus pe lup la bunica ca sa ii dea placinte”, etc.
Probabil ca una din cele mai grele momente din viata de parinte e cand ai nevoie de liniste si nu o poti avea, dar va asigur ca daca ii cereti o pauza de cateva minute copilului/copiilor, explicandu-le ca asta va va ajuta sa fiti iarasi veseli, ei vor intelege! Ei inteleg tot, trebuie doar sa gasiti cuvintele potrivite pentru explicatii!

Hai sa vorbim cu ei, e atat de simplu si inseamna atat de mult pentru cei mici! Noi doar vorbim, ei învață!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *