E vremea pentru lâna Merinos – cu pinkwoolly.ro

De fapt lana Merinos face ca vremea sa fie buna mereu! Colectia noastra de hainute lanoase s-a imbogatit zilele trecute cu 4 noi rochite din lana moale si frumos colorata, primite de la Pink Wolly. Sa vi le arat si apoi sa va povestesc de ce hainele din lana merinos sunt preferatele noastre:

In primul rand o sa va dau o veste buna – daca v-a placut rochita caramel, sau cea galbena, sau amandoua, le puteti achizitiona de pe pinkwoolly.ro cu o reducere de 10% folosind codul „2copiiro”. Acum sa va spun de ce lana merinos e perfecta pentru copilasi:

Motivul numarul 1 – e moale. Da, oitele merinos sunt un fel de printese delicate intre ovine – blana lor e fina, densa si pufoasa, asa ca hainele din lana merinos nu au nici o legatura cu ilicul lui strabunicu’ care te inteapa la bolfici cand te imbratiseaza, sau cu fularul impletit de strabunica, de la care iti vine sa te scarpini intr-una! Firele din lana merinos sunt atat de fine si moi incat la o prima vedere iti vine greu sa crezi ca e o lana. Hainele din lana merinos nu inteapa si nu provoaca mancarimi, din contra le poti imbraca direct pe piele – asa cum am facut noi ieri cand am iesit la pranz afara ca sa o ducem pe Ami sa vada trenul. (Amelie iubeste trenurile asa ca in fiecare weekend vrea sa mearga la gara sa vada un tren plecand, sa le faca din manuta calatorilor si sa asculte semnalul care precede venirea sau plecarea unui tren) Ieri la amiaza au fost cam 27 de grade la soare asa ca am ramas doar cu rochitele noi si moi si tare bine ne-a fost! Senzatia de lana merinos direct pe piele e inconfundabila, atat de moale si fina de parca ai purta un norisor pufos!

Motivul numarul 2 – tine caldut. Lana merinos e o desfatare iarna deoarece retine caldurica si in acelasi timp este un material care respira si astfel asigura celor care il poarta un echilibru termic. Si Natalie si Amelie sunt genul acela de fetite, pardon printese, care au pana si la pijama un volanas care sa aduca macar putin a rochita, si foarte rar se imbraca in altceva decat rochita sau fustita+bluzita, inclusiv iarna. Cu toate acestea nu am mai avut salopeta de iarna de cand Ami era bebelus. Ciorapeii si jambierele din lanita sunt indeajuns pentru piciorusele lor, rochita de sub geaca e tot lanoasa, manusile si caciulita tot cu lana in continut – si uite asa am trecut cu bine peste ultimile ierni. Si noi chiar nu ne temem de frig si zapada – mergem la scoala si la gradi pe jos, ramanem la sanuis si la aruncat cu bulgari in tinuta de printesa. Repet, nu exista haine mai calduroase decat cele din lana!

Motivul numarul 3 – lana respinge murdaria si transpiratia, este antibacteriana si auto-curatanta. Lanolina din fibrele de lana face posibil acest lucru. Tare mult imi place lana si din acest motiv. Va spun sincer ca o rochie din lana daca nu e patata cu papa, poate fi purtata in repetate randuri fara sa para murdara sau sa miroase urat, este suficient de cele mai multe ori doar sa le aerisesc. Ganditi-va cat timp si detergent economisiti cu hainele din lana. Asta face din lana un material sustenabil!

Motivul numarul 4 – lana nu se sifoneaza. Da, hainele din lana nu fac cute, adica rochitele fetelor vor fi impecabile oricat de mult se vor harjoni, juca, alerga.

Motivul numarul 5 – asigura protectie UVB si UVA. Oitele Merinos o duc tare bine cu blanita lor atat iarna la temperaturi foarte joase, cat si vara la plus-multe-grade Celsius, pur si simplu lana blocheaza peste 90% dintre radiatiile UVB si UVA. Bun, acum o sa spuneti ce treaba au radiatiile solare cu iarna? Tehnologia vremurilor moderne a permis ca lana sa poata fi transformata si in haine de vara. Spre exemplu rochitele galbene purtate de mogaldetele mele vor putea fi purtate fata probleme si la vara. Pentru ca preia umiditatea si e un material care respira hainele din lana sunt de fapt ideale pentru zilele toride de vara.

Cinci motive serioase pentru care eu recomand hainele din lana Merinos! Daca vreti sa cititi si alte pareri despre hainutele din lana Merinos puteti citi recenziile de pe pinkwoolly.

Mandra de rochitele lor,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *