Stai linistita mami, nu iti va fi mereu greu!

Stiu ca acum ai impresia ca nu vei mai dormi toata viata, sau ca nu trebuia sa faci si al doilea copil, ca te vor invada paianjenii si nu iti vei mai pieptana parul vreodata, ca cearcanele vor deveni prietenele tale cele mai bune, ca vei purta doar colanti si tricouri usor de ridicat, ca o sa mananci doar pireuri si iaurturi pana la adanci batraneti, ca nu o sa mai ajungi sa calci toate rufele niciodata si ca vasele din chiuveta vor dainui acolo pe vecie!
E doar un vis urat, ganduri nebune provocate de oboseala… e doar o etapa, una trecatoare, lucrurile se vor aseza pe un fagas normal mai repede decat crezi!
In curand bebe mic va dormi mai bine noaptea, si tu la fel! In curand vei putea „jongla” cu doi copii de parca i-ai fi avut pe amandoi din totdeauna, in curand ai sa realizezi ca te descurci sa faci curat in casa in 20 de minute, ca masina de vase si uscatorul de rufe cu program „gata de pus in dulap” sunt prietene de nadejde. Ai sa intelegi si ca sotul tau e la fel de bun la stat cu cei mici ca si tine macar cat sa onorezi o programare la coafor sau o invitatie tentanta la Mall. Ai sa intelegi ca Pastele si Craciunul sunt la fel de frumoase si fara sarmale sau salata de beuf. Ai sa intelegi ca si cei mici iubesc pestele la cuptor si aluatul cu care se joaca in vreme ce tu modelezi cozonaci sau placinte. Ai sa intelegi ca programul lung de la gradinita de fapt le place si le face bine si ca doamnele de la spatiile de joaca nu au fost angajate ca se uite cum te joci cu copilul in loc sa bei o cafea la cafeneaua de alaturi. Ai sa mai intelegi ca toboganele din parc sunt facute special pentru cei mici si nu e nevoie sa fugi de la scara la capatul toboganului pana faci broboade de transpiratie pe frunte, in schimb poti sa te asezi pe banca si sa ii barfesti pe cei mici cu o alta mamica in timp ce privirea iti ramane focusata pe prichindei. Copiii sunt facuti sa se joace si singuri, fara tine – chiar le face bine sa isi puna imaginatia la lucru, sa isi consolideze relatia cu fratele sau surioara prin joaca, in timp ce tu ii asculti si te minunezi de cat sunt de frumosi impreuna. Copiii inteleg, la un moment dat, sensul expresilor „asteapta putin”, „ne jucam dupa ce termin…”, „mami e la baie”, „roaga-l pe tati”, etc. Copiii chiar se pot imbraca singuri, isi pot pune singuri si papucii, se pot chiar si pieptana singuri, asta doar ca sa stii ca poti castiga 10 minute pentru un rimel si un spalat pe dinti, in timp ce ei isi exerseaza abilitati atat de utile. Stiti ce mai pot face copiii – pot sa isi faca singuri temele in timp ce tu tai legume pentru salata sau le calci camasa pentru scoala, chiar si in timp ce tu vorbesti la telefon cu cineva drag. Copiii pot sa mearga singuri la toaleta, toti pot la un moment dat(nici eu nu am „stiut” asta pana nu mi-au zis ca la gradi merg singuri la baie pentru toate treburile:), asa ca nu e nevoie sa lasi chifteluta jos, sa te speli pe maini la urgenta, sa te stergi de colanti si sa alergi intr-un suflet la baie dupa ei! Copiii tai pot chiar si sa doarma in camera lor la un moment dat, lui tati ii e dor de mami! Copiii pot multe!
Da, toate se vor aseza la un moment dat si pentru tine!

Cu gandul la haosul de demult,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *