Frici de pitici

Cei mici au frici tare haioase, cel putin asa a fost la noi in familie. Natalie avea cam un an si jumatate cand am vazut-o pentru prima data speriata: de o gaina de plus care canta „Old macdonald had a farm”. Pur si simplu facea ochii mari si sarea la mine in brate. Dupa acest episod s-a speriat de orice jucarie care canta pana cand a crescut mai marisoara.
Cateva luni mai tarziu Nati a facut o aversiune fata de lucrurile verzi. A inceput cu un catecel – „gummy bear” de care s-a speriat si apoi pur si simplu ascundea capul la mami in san de fiecare data cand vedea ceva verde miscandu-se, chiar si o masina verde.
Ami, la randul ei nu a trecut prin etapa bebelus fara sa faca fatici simpatice de pui speriat – ea se temea de degetele de la picioare, ale tuturor, chiar si ale ei. Doamne, cat era de haioasa daca ajungeam pe langa ea fara sosete in picioare – ochi mari si lacrimi de crocodil. Natalie se amuza de frica ei si isi dadea sosetelele jos cantandu-i „eu am 10 degetele si tu te sperii de ele!”.
Tot pe vremea cand abia facea primii pasi Ami se temea cand tati isi punea fes sau gluga sau sapca pe cap – facea aceasi fatica simpatica si striga „atu” – adica alt tati, unu cu capul gol!
Dupa ce au mai crescut atat degetelele de la picioare, jucariile care canta sau caciula lui tati nu le-au mai facut sa se sperie. Nu s-au temut nicioadata de intuneric, sau de catei ori pisici, de albine ori alte insecte, nici de zgomote puternice sau cine stie ce utilaje… pana cand Natalie, care avea 6 ani, a inteles ca unele doamne nu au burtica fiindca sunt grasute ci fiindca sunt insarcinate – treaba asta a bulversat-o o vreme dandu-i o stare combinata de mila si teama. Desi i-am explicat cat am putut de bine ca nu are nici de ce sa se teama nici de ce sa ii fie mila, tot nu se simtea confortabil in preajma unei gravidute. Dupa o vreme a trecut, dar tare era simpatica cand venea la mine in brate, asa mare cum e ea si ma intreba incetisor – „doamna e insarcinata sau e grasuta?”… „e doar grasuta!” ii raspundeam eu de fiecare data ca sa ii dispara teama.:)

Ai vostri prichindei de ce se tem?

Cu drag de amintiri haioase,
MamiFlorentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *