Gustările noastre

Cand eram eu copil termenul acesta fancy „gustare” nu exista, acum e chiar la moda. Prima data m-am intalnit cu el cand prima fetita a implinit 6 luni si pediatrul ei ne-a dat schema de diversificare, de acolo am aflat ca puiul va avea nevoie nu doar de mesele propriu-zise, dar si de gustari. Daca alte mamici spun ca aceste gustari nu sunt bune fiindca le strica foamea si puiutii nu mai papa la masa, mie nu mi se par daunatoare deloc. Cred ca e foarte important in ce constau aceste gustari, atâta timp cand reprezinta alimente sanatoase nu vad de ce le-am evita.
Noi tinem gustarile la vedere, pe blatul din bucatarie si intr-un dulapior la care puii au voie sa umble, astfel ca oricand poftesc pot sa isi ia singurele ceva de rontait. Avem asa: mere, pere, fructe de sezon, mai rar banane, kiwi, nuci, migdale, fistic, fulgi de porumb, rondele de orez, seminte de floarea soarelui sau dovleac crude, prune uscate, biscuitei cu fulgi de ovaz facuti in casa. Eu nu-i refuz copilului un mar sau cateva migdale nici cu 5 minute inainte de masa. Daca e vorba de un aliment sanatos ma bucur ca il papa, chiar daca o sa manance cu 3 linguri de ciorba in minus la ora mesei.
Avem o regula in casa pe care copii au invatat-o si o respecta: „papam doar in bucatarie”, asa evit sa strang firmituri din toata casa si evit ca puii sa umble la cutia cu biscuiti mereu, cine lasa jucariile ca sa stea in bucatarie sa roada un biscu singurel? Noi nu! Asa ca de cele mai multe ori primesc gustari cand le dau eu, de obicei pe la 11 dimineata si cand se trezesc de la somnicul de amiaza.

Pofta mare
La gustare!

MamiFlor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *