Cartile pentru copii, noua mea pasiune!

De multe ori am plans de dragul copiilor mei, dar lacrimile pe care sufletul mi le daruieste cand o aud pe Natalie cum ii citeste surioarei, sau cand o aud pe Ami citind litera cu litera si rostind apoi tot cuvantul si pe urma toata propozitia, sau cum vine Nati, mega-incantata de cine stie ce paragraf interesant proaspat descoperit… lacrimile astea imi fac zilele minunate! Am mai spus-o pe aici, dar si ce daca ma repet, etapa asta cand fetele iubesc cartile mai mult decat jocurile sau jucariile, e etapa mea preferata de cand au aparut in viata noastra si pana acum!
Natalie nu avea inca 6 ani cand a inceput sa citeasca, Amelie are 5 si deja citeste si ea binisor si la ambele am vazut, efectiv, o schimbare dupa ce au inceput sa citeasca – vorbesc mai corect, impartasesc ce citesc, discuta intre ele, se asculta citind, sunt mai linistite, sunt mai empatice, stiu mai multe – acumuleaza practic fiecare informatie noua atat de usor, se descurca mai bine la teme, stima de sine creste cu fiecare noua carte citita, sunt mandre ca citesc si colectioneaza carti… iar eu sunt si mai mandra de ele, poate si pentru ca imi amintesc de mine, am fost si eu o cititoare inraita in copilarie!
Am investit mult in ultimul an in carti pentru ca am inteles ca acesta este secretul – carti de calitate = copii care citesc cu placere! Petrec mult timp cautand titluri noi, recomandari, preturi bune la carti. Nu cumpar nici o carte fiindca are coperta frumoasa, nu cumpar nici o carte daca nu ii pot vedea interiorul, nu cumpar carti de genul 365 de povesti/fabule/povestioare! Cumpar 99% online, fiindca in 99% din cazuri la librariile online gasesc preturi mai bune.
De curand am descoperit libraria Corinei, un om fain care iubeste cartile si si-a transformat pasiunea intr-o editura si magazin online de carti – readiful.ro. Face o treaba minunata, se simte ca o face cu drag si stie ce carti sa vanda si cum sa le vanda. Stie ca odata ajuns pe taramul minunat al lecturii nu vei putea rezista fara sa cumperi carti constant, ca te vei framanta pana vei avea toata colectia dintr-o serie faina, ca o reducere la carti iti va face ziua mai frumoasa, asa ca a creat tot felul de pachete promotionale care sa ii ajute pe impatimitii de carti sa nu ramana leftri :)!
„Reading is Beautiful” acesta e sloganul librariei, eu as plusa chiar si as spune chiar „Reading is Wonderful!!!”. De ce sunt cartile minunate? Fiindca cititul ne aduce impreuna, ne inveseleste, ne ajuta sa aflam lucruri noi, ne linisteste, ne relaxeaza, ne tine creierul vesel, ne bucura ochii, ne imbunatateste memoria si atentia, ne ingrasa imaginatia, vocabularul si stima de sine!
Ce gasiti pe Readiful? Carti pentru copii, bineinteles, lucrusoare numai-bune de oferit cadou unei persoane dragi, beletristica si carti din diverse domenii. Categoria mea favorita de pe site-ul Corinei se numeste Pachete Atractive si aici gasiti cele mai bune oferte la carti! Imi place mult si website-ul, e intuitiv, gasiti imagini clare cu cartile, comada se poate face usor, imi place si ca au transport gratuit pentru comenzi ce depasesc 100 de lei. Ii gasiti si pe facebook – Readiful – si va recomand sa luati legatura cu ei pentru orice nelamurire, chiar aveti cu cine sta de vorba!

Fetele au primit de la Readiful un pachet Pettson si Findus si unul Franklin si nu vreti sa stiti urale de bucurie s-au iscat si ce topaiala a fost in jurul meu cand le-au vazut. Il iubim si pe Findus si pe Franklin deopotriva! Motanul Findus si batranul Pettson ne fac sa radem, uneori in hohote, iar Franklin ne invata atat de multe.




Cartile noatre preferate sunt cele haioase, cele care ne fac sa radem pana la lacrimi, care au imagini amuzante si replici trasnite – cartile cu Findus si Pettson sunt genul acesta de povesti. Textul povestilor e fantastic, usor de citit, usor de inteles, fara nici macar un cuvintel nepotrivit, iar despre imagini nu pot spune decat atat – fabuloase! Sunt mici detalii pe care cei mici stiu sa le vada si care le incanta atat de tare pe Nati si pe Ami:



Pe de alta parte am folosit si voi folosi mereu cartile pentru a le invata ceva nou, ceva bun, ceva util! E o metoda care functioneaza de minune la copii – ii ajuta sa intelega mai bine o lectie decat daca as incerca eu sa le-o explic. Franklin ne invata de ce nu e bine sa minti, sa fii dezordonat, sau lenes, ne invata despre prietenie, animale de companie, despre scoala, despre un nou membru in familie, despre Craciun sau despre „Te iubesc”. Asta e fain la colectia Franklin – sunt pline de invataminte bune pentru copii. Spre exemplu eu nu m-am chinuit niciodata sa le scot dintisorii cand li se misca vreunul. Niciodata fetele nu s-au temut de asta pentru ca le-am citit atatea povesti cu zana maseluta, incat acum e motiv strasnic de bucurie cand sta sa cada vreun dinte.



Sunt foarte incantata de aceasta noua pasiune a copiilor si, totodata, a mea! Trebuie sa recunosc ca inca imi plac povestile pentru copii, mai ales ca exista o diferenta notabila fata de cartile copilariei mele. Povestile sunt mai ingenioase, scrise mai atent, fara scene sau cuvinte nepotrivite si cu niste ilustratii care iti incanta privirea si inima! Ma simt atat de norocoasa!
Cartile mi-au transformat copiii din minunati in cei mai minunati!
Multumim mult, Corina,
Multumim Readiful!

PS – puteti folosi codul promotional 2copii pentru o reducere de 15% la orice comanda pe Readiful!

Florentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *