Aici locuieste mami

Fiindca e luna iubirii va las aici ceva mic si roz si plin de iubire!
E prima mea carte si sunt foarte fericita sa stiu ca poeziile mele vor intra in cat mai multe case, vor inlacrima cat mai multi ochi blanzi de mama cu lacrimi de drag si de bucurie, vor linisti mamici obosite si ingrijorate, le vor face sa zambeasca si vor poposi pe noptiere altaturi de suzete si biberoane, jucarii, termometru sau alaturi de un ambalaj gol de ciocolata mancat seara in pat dupa o zi grea.
Scriu poezii despre viața de mămică de când am rămas însărcinată cu a doua fetiță și mi-am dat seama că voi fi „sechestrată” în casă pentru încă (minim) 2 ani, pe covor in camera lor printre jucarii si biberoane cu laptic. Ceea ce a pornit ca o pagină de prieteni cu rime simple și sincere despre familie, iubirea infinită pentru omuleți, greul din spatele „concediului” pentru creșterea copiilor, frustrările, bucuriile, nopțile, alăptatul, grădinița, tati… și lista e lungă-lungă – a ajuns foarte repede „neîncăpătoare” așa că am transformat-o într-o comunitate de mămici – cele mai vesele și iubitoare mame ever!
Mi-ați tot spus să scot o carte, dar cine avea timp de cărți când eram cu una la sân și cu cealaltă făceam un puzzle, când le duceam la grădi și fugeam să resuscitez puțin casa cu mopul și cârpa, apoi să prind macar 2-3 ore de muncă la computer, cum să-mi ardă de cărți printre episoade de roșu în gât, enterocolită sau vărsat de vânt?!
Apoi am cunoscut-o pe Corina de la Editura Readiful care a luat poeziile mele, le-a căutat de virgulițe, cratime și diacritice… le-a bibilit bine și le-a învelit în roz, fiindcă mămicile iubesc rozul, roz-bebeluș și așa a apărut „Aici locuiește mami”!
Știu că o să vă placă fiindcă va veti regasi printre paginile ei si fiindca tot ce e despre copiii noștri e frumos!
Vă rog nu vă așteptați la prea multe metafore, fiindcă nu e genul acela de carte! Nu e scrisă undeva într-un sătuc liniștit din Provence, e scrisă când le adormeam de amiază și nu plecam dintre ele fiindcă o mână îmi era blocată sub un căpșor mic și cârlionțat, când le supravegheam cum se jucau la tobogan, când mă rugau să le mai las să se joace puțin în cadă la baie, când le așteptam să iasă de la grădi, când mă trezeau în noapte și nu mai puteam să adorm… Altfel spus – gânduri sincere și simple din viața frumoasă și cam haotică de mamă!
E micuta si numai buna de daruit unei prietene, unei viitoare mamici, sotiei sau mamei cu ocazia martisorului, a zilei de 8 martie sau fara nici o ocazie!
O puteti comanda aici sau aruncati un ochi dupa ea in librarii!
Va multumesc tuturor pentru miile de inimioare si like-uri, pentru share-uri si comentarii, cu voi am scris fiecare litera din carte si va sunt profund recunoscatoare!
Sunt fericită! ❤️

Florentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *