Mic ghid de cumpărat rechizite – cu apprendre.ro


E pentru mine al 5 lea an în care cumpăr rechizite așa că m-am gândit că pot face un mic ghid în acest sens ca să nu dați greș când le pregătiți boboceilor ghiozdanul:
1. Nu confundați rechizitele cu jucăriile! Nu cumpărăm un creion fiindcă o are pe el pe Peppa, spre exemplu! Eu am făcut greșeala asta în primii ani de școală a fetiței și m-am trezit că toate caietele copilului sunt de o calitate execrabilă, că absorb cerneala prea tare și astfel scrisul pare neîngrijit.
2. Ghiozdanul trebuie probat, neapărat. E important să îi vină bine și să fie ușor – așa cum sunt ghiozdănelele fetelor de la apprendre.ro. M-am îndrăgostit de ele de cum le-am văzut – velurul catifelat e moale, bretelele reglabile, au o parte cu plasă ca să nu transpire omuleții pe spate, buzunare încăpătoare și… PAM-PAM – penare din acelasi material ca să fie școlarii asortați! 🥰🤩😉
Să vă zic ce greșeli am făcut eu cu ghiozdanul în anii trecuți:
În clasa pregătitoare Natalie a avut unul cu roți – pe care nu l-a plimbat decât prin casă, la școală mergea cu el in spate și fiindcă avea roți și mâner era foarte greu și deloc ergonomic. Ca să nu mai zic că ÎN CLASA PREGĂTITOARE COPIII AU NEVOIE DE UN GHIOZDAN MIC, MIC, CÂT MAI MIC!
Așa că după primele 2 săptămâni în care copilul căra în ghiozdanul uriaș doar penarul, cutia cu pachețelul și apa, i-am cumpărat alt ghiozdan!
Și ca să vedeți că nu m-am învățat minte, în anul următor iar am dat greș cu alegerea ghiozdanului – m-am lăsat înduplecată de copil și am cumpărat un ghiozdan cu un anume personaj fără să țin cont că era greu, atât de greu și când era gol și asta m-a făcut să îi duc eu ghiozdanul tot anul, deși preferabil ar fi ca cei mici să își duca rucsacul de școală singuri pentru responsabilizare și dezvoltarea independenței.
3. Culorile, cariocile și acuarelele merită toată atenția voastră la cumpărături! În primii ani de școală copiii colorează mult, așa că nu vă zgârciți când vine vorba de instrumente de colorat. Am avut carioci care s-au uscat până la sfârșitul primului semestru, acuarele prin care treceai cu pensonul degeaba, sau culori care se rupeau la ascuțit! Noi recomandăm Faber Castle, sunt, după mine și micuțele mele desenatoare, cele mai bune! 💗
4. Stiloul e regele penarului! Nu, nu, nu și iar nu, nu îl alegeți după culoare sau după rezervele în plus cu care vine în pachet. În primii ani de școală copiii au nevoie de instrumente ușoare, evitați deci stilourile metalice.
PS – ÎN CLASA PREGĂTITOARE NU AVEȚI NEVOIE DE STILOU, copilașii scriu cu creioane.
5. Nu vă îngroziți când vine vorba de porcișorii de la teme – există acum pixuri cu cerneală și o radieră în capăt care repară tot!
6. Nu cumpărați toate rechizitele înainte de începerea școlii. Ghiozdan, penar, culori, creioane și carioci ar trebui să fie suficient. Învățătoarea vă va înmâna o listă cu celelalte rechizite necesare.
7. Nu le cumparati caiete fabricate in alte tari, asa cum sunt acele rechizite faimoase din Londra. Caietele lor au alte dimeniuni cand vine vorba de liniatura si copilul v-a invata sa scrie gresit.
8. Investiți mai mult în cutiuțele de sandviș! Acestea trebuie să fie din materiale safe și să se închidă bine.
9. Nu uitați de etichete pentru caiete, cărți și alte rechizite. Cei mici abia învață să aibă grijă de lucrurile lor. Le va fi ușor să le găsească dacă le-a rătăcit sau să nu le încurce!
10. Nu uitați să puneți în ghiozdan multă iubire și să le vorbiți mult și frumos despre școală astfel încât să le faceți acomodarea cât mai ușoară! ❤️

#primazidescoala #rechizite #apprendrerechizite #incepescoala #backtoschool

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *