E greu cu doi copii?

…daca prin greu vrei sa zici „obositor”, atunci, da, e greu! Cam cat de greu? Cam cat sa fii treaza de la 6 dar sa bei cafeaua abia la 8 :). Mezina noastra la 6 e drepti…vine la noi in dormitor, ma ia de mana si ma taraie in living unde au cosurile cu jucarii. Acolo zac pe canapea timp de o ora, jucandu-ma cu ea doar din vorbe :). La 7 se trezeste si sotul si asta e momentul cand imi fac curaj sa parasesc canapeaua ca sa apas butonul aparatului de cafea. Butonul asta nu e un buton oarecare, e semnul ca ziua mea a inceput si ca pana pe la ora 22:00 nu prea o sa mai stau locului.
Butonul asta ii da trezirea si celuilalt omulet, care ma striga „mami, hai sa ma trezesti!”, in traducere vrea sa vin sa stau putin langa ea in pat sa ne alintam si sa-mi povesteasca cine stie ce trasnaie i-a mai trecut prin cap de aseara si pana azi dimineata. Urmeaza micul dejun, de obicei in doua variante fiindca fetele au preferinte diferite, apoi calc repede camasa sotului il pup apasat si el pleaca. Raman eu cu 2copii si 3 griji – asta e partea care pe mine ma solicita cel mai mult, nu grija pentru fiecare in parte, ci grija pentru relatia lor – tare greu e sa le aduc pe aceeasi lungime de unda, fara sa se certe sau la extrema cealalta fara sa se harjoneasca prea zgomotos, periculos, obositor. Imediat aud cuvantul magic „joaca”…”mami cand te joci cu mine?…dar cu mine?”.
Ne jucam putin, iau o gura de cafea apoi fug sa strang paturile, pun iute o tura de vase in masina si prima tura de rufe la spalat, mai iau o gura de cafea. Le pregatesc hainite, ma rog cam 30 de minute sa se schimbe de pijamale, mai iau o gura de cafea, ma spal si eu, in sfarsit. Pun ceva pe mine, putin rimel si un bb cream, le mai inchei un nasture incheiat stramb, pieptan si fac codite, pun in geanta apa, servetele si jucarii si iesim. Noroc cu statul pe afara ca le place si lor si mie :)!
Ne oprim pe undeva pentru un corn si o cafea adevarata. Apoi facem opriri pe toate bancile din parc, la toate toboganele, la fiecare vrabiuta, pisica sau porumbel, mai cumparam cate ceva de la aprozar, macelarie, supermarket, farmacie, magazinul de detergenti, in functie de nevoile zilei si cand e aproape pranz ne intoarcem in casa. Spalam bine manutele „1, 2, ..10 – Toti microbii vreau sa plece!” si incerc sa gatesc :). Fetele nu (mai) stau pe telefon/tableta iar la desene animate au voie putin. Tati va veni la pranz sa pape cu noi asa ca le motivez sa-si mai stranga din jucarii sau sa ii faca un desen frumos ca sa il bucure. Papam si ne mai jucam putin, citim o carte impreuna, construim lego, desenam sau facem un puzzle. Apoi pijamale si nani.
Cat dorm ele intind rufe, strang rufe, calc rufe, lucrez putin(avem o firma de programare si web design asa ca sotul meu imi lasa cate ceva de facut, macar putin cat sa nu imi adoarma neuronii de tot), imi fac unghiile, ma epilez, dau un mop, sterg praful, dezinfectez baia, asez vasele si tacamurile la locul lor, fac sos de pentru paste daca nu mai e, dulceata daca e momentul, un cozonac, briose sau altceva dulce, pun ceva un cuptor pentru cina, in cel mai bun caz citesc 2-3 pagini din cartea inceputa demult…si multe altele, atat de multe ca n-as fi crezut niciodata ca poti face in 2 ore.
Piticul mic se trezeste primul si dupa somnicul de pranz, vrea 30 de minute de stat in bratica. Dupa ce se dezmofturesc, pardon, dezmeticesc, amandoua luam o gustare cu fructe, iaurt sau ceva bunuc facut de mami si, la fel ca si dimineata, haine, pieptanat+clamite+codite si iar afara „la copii”. Joaca, alergatura, mofturi, cate o buba, pup la buba. Ne intalnim apoi cu tati, zabovim putin si cu el pe afara si in casa din nou. Spalam manutele mici si papam apoi ne mai jucam putin. Urmeaza cele 30 de minute care pe mine ma epuizeaza – pregatitul pentru nani – spalat tot ce trebuie, schimbat in pijamale(teoretic ele se schimba, practic mai mult se joaca, asa ca mai intervin), rugaciune, pipi, pupici lui tati, pupici interminabili lui mami si multe-multe de povestit acum fix inainte de nani :). Teoretic raman la nani pe la 21:30, practic adorm 1 ora mai tarziu fiindca 1 ora e timpul lor pentru povestit, harjonit, certat 🙂
Primul lucru pe care il fac dupa ce le las in dormitorul lor e sa imi pun pijamalele si sa ma bag in pat spunandu-mi mereu ca ma duc apoi la baie pentru demachiat si spalat pe dinti. Una din doua zile poate chiar ma duc… in celelalte sunt prea obosita sa o fac – da, cam atat e de obositor cu doi copii. Ai nostri au 3 si 5 ani!
Ca sa nu sperii mamicile care mai vor un bebe am sa inchei spunandu-va ca, da, as face si al 3 lea copil, fiindca oricat de obosita adorm, adesea adorm cu lacrimi de drag cand le aud chicotind impreuna… cam atat e de frumos cu doi copii, e frumos pana la lacrimi de bucurie.

Mami, parca tu nu stii,
E-asa frumos cu 2copii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *