Craciun Fericit, nu obosit!

E ziua de Ajun, ora pranzului, ai pus copiii sa faca nani de amiaza, te uiti la tine, inca esti in pijamale, ai vrea sa te intinzi in pat si sa dormi fiindca esti franta, dar… maine e Craciunul! Trebaluiesti de dimineata, ai facut curat in casa, dar cei mici au avut grija sa nu se mai cunoasca, aproape ca e nevoie da o iei de la capat. Pe aragaz bolborosesc vreo 3 oale, cuptorul e aprins aseteapa cozonacii, pe blat frunzele de varza asteapta sa le transformi in sarmale. Masina de spalat rufe canta si ea ca s-a terminat programul, deci trebuie sa intinzi rufe. Sotul te tot suna sa te intrebe ce sa mai cumpere, primesti sms-uri cu Craciun Fericit si tu nu simti totusi nici o fericire!
STOP!
Sa incepem din nou, la vremuri noi, traditii noi! Cu totii suntem unici, nu trebuie sa urmam nici un ritual ca sa avem un Craciun de poveste. Pentru cine faci tu sarmale, piftie si fripruri, cand ai tai pui papa numai pireut si orez cu lapte? De ce te chinui cu cozonacii cand exista brutarii si cofetarii sau chiar bunicute care si-au facut PFA si coc cozonaci deliciosi ca sa isi sporeasca veniturile?! Imbraca-te frumos, imbraca-ti copii frumos si minuneaza-te de ei, atat… nu trebuie sa faci mai mult de Craciun!
Pentru noi Craciunul nu inseamna frigiderul plin si miros de clor in casa. Pentru noi Craciunul inseamna miros de brad, cel mai mare si mai frumos din piata, copii il apreciaza mai mult decat sarmalele, inseamna colinde, inseamna chicoteli si giugiuleli pe langa brad, inseamna cadouri, prajituri bune, cumparate, inseamna un singur fel de mancare, cel preferat de intreaga familie… Craciunul inseamna FAMILIE, si atat!

Craciun Fericit!
… si da poti sa arunci compozitia de sarmale, nu o sa se supere nimeni! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *