Top 5 medicamente pentru copii care chiar functioneaza

Inainte sa avem fetitele dulapiorul nostru de medicamente era de fapt o cutiuta de papuci cu paracetamol si o cutie de alcool sanitar… acum avem un dulapior cu de toate. Nu suntem nici parintii aceeia care la cel mai mic hapciu deschidem flaconul cu antibiotic, dar ne place sa avem tot ce trebuie „in caz ca”.
Primul pui s-a imbolnavit, si prin imbolnavit ma refer la raceala, prima data cand avea 2 ani dupa 1 luna de mers la cresa. De atunci ne-am confruntat cu tot felul de viroze, o enterocolita si varicela…cam atat, din fericire!
Am ajuns pe la multi pediatri de-a lungul timpului, pana l-am gasit pe cel mai bun. Cu ajutorul lui avem acum o lista restransa de medicamente, cele care chiar functioneaza pentru cei mici.
1.Pe primul loc as pune siropul de patlagina de la Fares. Noi il folosim pentru tuse si pentru reglarea disconfortului respirator. E testat pe mine si pe ambele fetite. Ajuta la temperarea crizelor de tuse, chiar si a celor nocturne, reduce raguseala si cantitatea de secretii nazale.
2. Espumisan picaturi – perfecte pentru durerile de burtica ale celor mici. Functioneaza imediat. Mami si tati l-au incercat deasemenea si isi face efectul repede.
3. Linex – ajuta mult la problemele digestive. Daca puiul are un scaun mai moale, apos, dubios, cu un pliculet de Linex se rezolva.
4. Cavit – vitamine pentru copii cu diverse arome. Noua ne plac cele cu ciocolata. Le-am folosit prima data dupa ce copii au avut varicela. Chiar daca bubitele le-au trecut fetele nu papau mai nimic. Cavit le-a redat pofta de mancare. Au un continut „prietenos” si sunt bune in perioada de dupa o raceala sau alta boala. Eu am luat intr-o dimineata una care s-a rupt si nu a vrut-o nici un copil si pe la ora 11 eram moarta de foame desi mai era ceva pana la ora noastra de masa. Chiar functioneaza deci. Noi le folosim de 2, 3 ori pe an.
5. Unguentul Bepanthen – desi exista acum pe piata multe-multe creme si unguente pentru iritatiile la fundulet sau putoias, Bepanthen e cel mai bun. Costa ceva mai mult, dar e spornic si chiar isi face treaba oricat de urata ar fi iritatia. Desi in perioada de purtat pampers nu am avut probleme, poate si fiindca le mai puneam din cand in cand Bepanthen, am aflat cu adevarat ce poate unguentul asta acum 2 veri cand puiul mare s-a ales cu un dezechilibru in zona intima de la stat aproape zilnic in piscina. Practic un soi de vaginita, pur si simplu se usca si se irita. Ne-am plimbat de cateva ori la pediatru si la farmacie pentru tot felul de potiuni si prafuri pentru spalaturi, si pasarica ei era la fel de rosie, avea o jena permanenta acolo pana intr-o seara cand punandu-i bepanthen surioarei inca purtatoare de pampers i-am pus si ei. A doua zi zona iritata arata considerabil mai bine.Si dupa alte cateva aplicari s-a vindecat de tot. Si acum ma intreb de ce nu i-am pus unguentul de la primele semne de iritatie, cred ca il asociam doar cu perioada de purtat pampers.

Sanatate, ca-i mai buna decat toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *