Aparat de pâine

Nu stiu altii cum sunt, dar mie painea din comert mi se pare execrabila, cu foarte-foarte mici exceptii. Poate sunt eu mai pretentioasa, dar gustul si consitenta painii ambalate lasa mult de dorit. Noi avem aparat de paine de multi ani, peste 6. Am avut initial un Moulinex pe care l-am schimbat abia acum cateva luni fiindca, desi cocea in continuare bine, scartaia din ce in ce mai tare la framantat. Fiindca iesise de mult din garantie am preferat sa cumparam un aparat nou, de data asta Gorenje. Si acesta din urma isi face treaba excelent.
Noi facem paine o data la doua zile. Variem reteta in functie de pofta sau chef. Ce e super la painea facuta la aparat este ca iti trebuie fix 5 minute cat sa adaugi incredientele in cuva, si inca un minut la sfarsit sa speli cuva, in rest aparatul framanta, asigura temperatura ideala pentru ca aluatul sa creasca si, in final, coace exact cat trebuie. Aaaaa, mai face si miros frumos de paine coapta in casa! 🙂 De obicei facem paine din faina integrala in care adaugam cateva seminte si putine tarate de ovaz… iese o minune numai buna de prajit dimineata si de uns cu miere, numai buna de intins niste salata de vinete pe ea, numai buna de taiat cubulete mici ca sa facem crutoane, numai buna de intins in galbenusul unui ou ochi! Am facut de-a lungul timpului fel de fel de painita – cu secara, cu masline, alba, cu bucatele de ardei si pastramioara, cu sau fara ou, etc.
Cert e ca noi am devenit dependenti de aparatul de paine. E tare bun la casa omului, mai ales pentru mamici. De ce? Pentru ca face un super aluat de gogosi, aluat de pizza, aluat de cozonac sau placinte, aluat de pateuri, aluat pentru paste de casa sau taitei numai buni de pus in ciorbita… el face tot ce-i ceri! Mi-o inchipui acum pe bunica mea frământând aluat pentru cozonaci in covata ei de lemn, stiti ceva? Aparatul de paine face aluatul mai bun! Si daca nu va deranjeaza forma patratoasa poate sa si coaca un super pufos cozonac.
Pe primul aparat, recunosc am dat ceva mai multi bani, dar l-am si exploatat mai bine de 5 ani, iar pe ultimul in jur de 250 de lei la reducere…o suma mica pentru beneficiile care le aduce casei noastre.
Inchei articolul asigurandu-va ca nu e nici un fel de reclama!

Daca e paine
E bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *